پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان با اجرای پروژه های VD و گوگرد زدایی
گام بزرگ ذوب آهن اصفهان برای تولید محصولات صنعتی
برند آشنای ذوب آهن اصفهان در تولید محصولات
فولادی استاندارد با بهره گیری از مواد اولیه مرغوب و همچنین فرایند تولید ذوب مطلوب آوازه کیفیت محصولات را تا آن سوی مرزها طنین انداز کرده است و این مهم ثمره تلاش و کوشش شبانه روزی تلاشگران
ذوب آهن اصفهان در بخش های گوناگون کارخانه است. با توجه به اهمیت دو پروژه کلیدی VD ( گاز زدایی ) و همچنین گوگرد زدایی با مهندس خسرو جوادی مدیر بخش فولادسازی ذوب آهن اصفهان گفتگو نمودیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید :
مهندس جوادی گفت : یکی ازموضوعات اساسی در تولید فولاد کیفی به ویژه فولاد ریل ، کاهش میزان گازهای هیدروژنو اکسیژن در فولاد است زیرا مقادیر بالای هیدروژن و اکسیژن ، تأثیر مخربی برخصوصیات فولاد مانند (ترک خوردگی هیدروژنی و کثیفی ذوب) ایجاد می کند.
وی افزود : در راستای کاهش این گازها به ویژه هیدروژن ، عملیات ذوب در خلاء ضروری است تا علی رغم کاهش گاز ، اصلاح آخال های غیر فلزی در ذوب به وجود آید. بدین منظور مدیریت فولادسازی پروژه VD ( گاز زدایی) را با هماهنگی معاونت بهره برداری و امور قراردادها و همچنین همکاری شرکت های تام ایران خودرو و Inteco کشور اتریش در سال ۹۳ آغاز نمود و بهره برداری از این پروژه با موفقیت در یکم آذرماه محقق گردید.
مدیر بخش فولادسازی ادامه داد : به طریقی که هیدروژن اولیه مذاب از حدود PPM 8/4 به مقدار PPM 1/1 کاهش یافت و تولید فولاد کیفی به خصوص فولاد ریل در بخش فولادسازی هموار شد.
مهندس جوادی اضافه کرد : تاکنون حدود ۲۰۰۰ تن ذوب در ایستگاه VD عملیات گاززدایی انجام گرفته است که میزان هیدروژن ذوب های فوق به پایین تر PPM2 رسیده است و حدود ۱۰۰۰ تن فولاد ریل با مارک R260در ایستگاه ۳ با مقطع ۲۵۰×۳۲۰ به صورت تمام زیر سطح به روش اسلاید گیت ریخته گری گردیده است و آماده تولید پروفیل ریل R260 در نورد ۶۵۰ است.
این مقام مسئول گفت : سیستم گاززدایی تحت خلاء موجود از نوع تانک خلاء است که یکی از مکانیزم های متداول در تولید فولادهای کیفی به شمار می رود و در آن پاتیل حاوی فولاد مذاب در یک تانک خلاء قرار گرفته و درپوش خلاء با درزبندی مطمئن روی آن قرار می گیرد . ایجاد خلاء در محفظه بالای پاتیل فولاد در تانک خلاء تا فشار کمتر از ۵/۰ تور توسط ۷ پمپ از نوع اجکتور بخار که ۳ اجکتور به صورت سری و ۴ اجکتور دیگر به شکل A4 و B4 و A5 و B5 و به صورت موازی انجام می گیرد .
وی اظهار کرد : در حین عملیات ایجاد خلاء ، گاز آرگون از طریق نازل کف پاتیل فولاد به ذوب دمیده می شود در این هنگام به علت کاهش فشار ، گازهای محلول از جمله هیدروژن و تلاطم مذاب گاززدایی انجام می گردد . مدت زمان عملیات گاززدایی بسته به مقدار اولیه گاز هیدروژن از ۱۵ الی ۲۳ دقیقه زمان نیاز دارد. این سیستم قادر است مقدار هیدروژن اولیه حدود PPM4 به مقدار PPM1 کاهش دهد.
مدیر بخش فولادسازی مزایای عملیات گاززدایی را چنین مطرح کرد : کاهش گازهای هیدروژن و اکسیژن به مقادیر کم، کاهش مقدار گوگرد با استفاده از سرباره بازی بالا ، هموژن بودن حمام مذاب ، بهبود در پاکیزگی فولاد مذاب و بهبود در عملکرد فروآلیاژها.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد تجهیزات این پروژه در داخل کشور ساخته شده است ، در تشریح عملیات صورت گرفته گفت : اجرای مهندسی پایه ، اجرای مهندسی تفصیلی،اجرای عملیات دمونتاژ تجهیزات موجودوحمل تجهیزات دمونتاژ شده، تأمین و تحویل تجهیزات،قطعات و مصالح موجود،عملیات ساختمانی،اجرای عملیات نصب و مونتاژ تجهیزات،آموزش پرسنل کارفرما، انجام تست های کارآیی (سرد و گرم) و نظارت کارشناسی مربوط به هر مرحله از جمله عملیات صورت گرفته در این پروژه محسوب می شوند.