طرح جامع ایستگاه های تبریز و مراغه اجرا می شود
ارک خبر- مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر تاسیسات زیر بنایی راهآهن جمهوری اسلامی ایران گفت: طرح جامع ایستگاه های تبریز و مراغه مبتنی بر حمل و نقل همگانی ( TOD) اجرا می شود.
طرح جامع ایستگاه های تبریز و مراغه اجرا می شود
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، وحید علی قارداشی در نشست بررسی طرح جامع در اداره کل راه آهن آذربایجان با بیان اینکه تعامل ایستگاههای راهآهن با شهر از جمله اهداف توسعه پایدار محسوب می شود، افزود: استفاده از کاربریهای «تی.او.دی» میتواند راهآهن را به این هدف نزدیک کند.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح جامع رویکردی است که بین الگوی توسعه شهری و الگوی استقرار شبکه حمل و نقل همگانی هماهنگی ایجاد می کند و تاثیر بنیادی در سرنوشت حمل و نقل ریلی منطقه می گذارد.
مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر تاسیسات زیر بنایی راهآهن جمهوری اسلامی ایران یادآوری کرد: اجرای این طرح، این ایستگاه ها را از نظر اقتصادی به مجموعه ای خودبسنده و خود تامین از لحاظ مالی تبدیل می کند.
علی قارداشی ادامه داد: جانمایی خوب ایستگاه های مراغه و تبریز قابلیت بالقوه آن ها را به بالفعل و محدوده این ایستگاه ها را به عنوان یک منطقه پویای شهری و یک محرک توسعه در شهر تبدیل می کند.
وی با بیان اینکه در طرح جامع و راهبردی ایستگاههای ریلی، طرح های ریلی و غیر ریلی مرتبط با حمل و نقل و اثرات آن ها برهم مشخص شده است، گفت: در این طرح تامین حمل و نقل چند وجهی در ایستگاهها، اتصال پایانه های شهری به راهآهن و ایجاد عملکرد مشترک بین آنها فراهم می شود.
قارداشی افزود: در این طرح دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی و ایجاد جذابیت برای حمل و نقل ریلی مورد توجه بیشتری قرار گرفته و انسان محوری منشاء توجه به حمل و نقل همگانی و توسعه شهری نیز مبتنی بر توسعه حمل و نقل است.
ایستگاه راهآهن تبریز در سال ۱۲۹۵ خورشیدی با بهره برداری از محور تبریز – جلفا به طول ۱۴۹ کیلومتر در تبریز افتتاح شد و پس از آن در سال ۱۳۳۷ خورشیدی محور تبریز -تهران به طول ۷۴۸ کیلومتر به بهره برداری رسید.
ایستگاه راهآهن مراغه در ۱۴ مهر سال ۱۳۳۵ با ورود اولین قطار به این ایستگاه افتتاح شد.
این ایستگاه به خط راهآهن آذربایجان (تهران – تبریز) و خط راهآهن مراغه – ارومیه متصل است.