فروش موتورسیکلت زیر قیمت بازار
خبرگزاری ارک: بازار موتورسیکلت که همیشه در نیمه نخست سال جزو بازارهای پر رونق بود، امسال با رکودی مواجه شده که فروشندگانش مجبورند این وسایل نقلیه را زیر قیمت بازار بفروشند.
به گزارش ایسنا، هر ساله افراد زیادی با نزدیک شدن به فصل گرما ترجیح میدادند از موتورسیکلت برای سفرهای درون شهری استفاده کنند و به همین دلیل استقبال خوبی از این وسیله نقلیه میشد اما امسال بررسیها از بازار موتورسیکلت حاکی از رکود و نبود تقاضاست.
یکی از دلایل رکود در این بازار به زعم فروشندگان، این است که در طول سالهای گذشته موتورسیکلتها نیز از افزایش نرخ ارز در امان نماندهاند و با افزایش قیمت، پول چندانی در بازار خرج نمیشود.
اگرچه همواره با افزایش نرخ بنزین و مصرف پایین سوخت، مشتری موتورسیکلتها بیشتر میشد اما بررسیهای میدانی خبرنگار ایسنا از بازار نشانگر این است که حتی تک نرخی شدن سوخت نیز نتوانسته شوک مثبتی به این بازار وارد کند. البته با توجه به اینکه قیمت حاملهای انرژی کمتر از دو هفته است که آزاد شده، هنوز زود است که درباره تاثیر یا عدم تاثیر این فاکتور بر این بازار صحبت کرد. اما در همین مدت کوتاه نیز شاهد کوچکترین تغییری در این بازار راکد نبودهایم.
البته دست اندرکاران بازار موتورسیکلت طبق تجربیات قبلیشان معتقدند وقتی نرخ بنزین افزایش مییابد تقاضا برای خرید موتور نیز بیشتر میشود، لذا بازار این وسیله نقلیه رونق می گیرد.
به گفته فروشندگان، اکنون بازار موتورسیکلت آنچنان راکد است که برخی حاضرند، موتورسیکلتهای خود را حتی زیر قیمت بازار نیز به مشتریان بفروشند.
همچنین بر اساس گزارش میدانی خبرنگار ایسنا از بازار، برخی فروشندگان به صورت اقساطی نیز کالای خود را میفروشند؛ به گونه ای که نیمی از قیمت محصول را به صورت نقد و مابقی را در اقساطی بلندمدت دریافت می کنند.
یکی از فعالان این بازار میگوید فروشنده نیاز دارد که جنس خود را بفروشد و چون مشتری توان خرید ندارد، فروشنده مجبور است که بعضا هر دستگاه موتور را تا 300 هزار تومان زیر قیمت بازار بفروشد.
به گفته وی فقط شرکتها و نمایندگیها هستند که در این بازار راکد سود میبرند، چراکه آنها موتورسیکلت ها را در انبارها نگه می دارند و به قول معروف بازار را تشنه می گذارند و وقتی قیمت ها افزایش پیدا کرد جنس خود را به قیمت دلخواه عرضه می کند.
هرچند یکی دیگر کارشناسان با سابقه این بازار چنین اعتقادی ندارد و میگوید این طور نیست که عرضه کننده و شرکت های نمایندگی بخواهند محصول خود را نگه دارند و وقتی قیمت ها افزایش یافت به بازار عرضه کنند. گمرک در دو ماه اول سال تعطیل است و همین موضوع باعث می شود ترخیض کالا تا ماههای سوم و چهارم سال به تاخیر بیفتد.