مدیرعامل: کارخانه ماشین سازی تبریز به چرخه تولید برگشته است
ارک خبر- مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز با اشاره به پرداخت بدهی های این شرکت از در ۱۰ ماه گذشته گفت: کارخانجات ماشین سازی تبریز، پویا و زنده است، به چرخه تولید برگشته و احیای آن نماد جهاد اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب است.
مدیرعامل: کارخانه ماشین سازی تبریز به چرخه تولید برگشته است
نصیر شکرانی روز چهارشنبه با حضور در ایرنای مرکز آذربایجان شرقی افزود:کارخانه ماشین سازی در زمان واگذاری به مالک جدید حدود ۲ هزار میلیارد ریال بدهی داشت و حقوق، عیدی و پاداش پرسنل و کارگران در سال ۹۶ پرداخت نشده بود.
وی با بیان اینکه ماشین سازی اردیبهشت امسال به مالک جدید واگذار شده است، اظهار داشت: زمان واگذاری تولید در این کارخانه تقریبا متوقف بود و شرکت متعهد به تحویل ۶۴ دستگاه بود.
مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد پیش پرداخت این دستگاه ها در دوره مالک قبلی دریافت شده بود، یادآوری کرد: با این وجود کارخانه اقدام به تامین ۶۴ دستگاه مورد تعهد خود براساس قرارداد قبلی و قیمت جدید کرد و از این بابت ۴۰ میلیارد ریال متضرر شد.
شکرانی ادامه داد: اولین گام مالک جدید کارخانه پرداخت ۸۰ میلیارد ریال از بابت بدهی، حقوق و پاداش پرسنل و کارگران بود و در مرحله بعد ۷۰ میلیارد ریال بدهی سال های گذشته کارخانه ماشین سازی و شرکت ریخته گری آن به بانک ها تسویه و سپس سند توقیفی ماشین سازی آزاد شد.
وی با اشاره به اینکه در زمان واگذاری کارخانه ماشین سازی به مالک جدید ماهانه ۶، ۷ دستگاه انواع دستگاه تراش در آن تولید می شد، گفت: با برگزاری جلسات تولید هفتگی افراد دخیل در تولید، تعداد دستگاه های تولیدی ماشین سازی در هفته به ۱۶ دستگاه و در هر ماه به بیش از ۶۰ دستگاه رسید و ۹ دستگاه با کیفیت بالا نیز برای آلمان تولید شد که یک محموله آن در روزهای گذشته به این کشور صادر شد.
مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز اظهار داشت: مالک جدید این کارخانه ۵۰۰ میلیارد ریال به عنوان قسط اول به سازمان خصوصی سازی و ۴۸۰ میلیارد ریال از بابت بدهی به سازمان گسترش پرداخت کرده است.
شکرانی با اشاره به اینکه هم اکنون هر ماه ۴۲ میلیارد ریال به عنوان هزینه جاری در ماشین سازی صرف می شود، افزود: این کارخانه به روال عادی تولید برگشته و بخشی از تولید به فروش رفته و بخشی نیز به ارزش ۱۶۰ میلیارد ریال در انبار ذخیره شده است.
مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز گفت: تاکنون حقوق، پاداش، عیدی و مزایای یک هزار و ۱۲۰ کارگر کارخانه و شرکت ریخته گری پرداخت و بخشی از حقوق فروردین آنان نیز از محل تولید تامین شده است.
شکرانی با اشاره به اینکه ماهانه به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ میلیارد ریال دستگاه تولیدی کارخانه فروخته می شود، ادامه داد: تولید ماشین سازی در اسفند به بیش از ۲۰ دستگاه در هر هفته رسیده است.
وی گفت: در ۱۰ سال اخیر در کارخانه ماشین سازی، چنین وضعیتی از بابت پرداخت کامل حقوق، عیدی، پاداش و مزایایی پرسنل و کارگران به وجود نیامده بود به طوری که اکنون کارخانه ماشین سازی پویا و زنده به کار خود ادامه می دهد.
مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز اظهار داشت: این کارخانه در زمان واگذاری حدود ۴۳۳ نفر نیروی انسانی داشت که اکنون این تعداد به ۷۲۰ نفر رسیده و ۴۰۰ نفر نیز در ریخته گری شاغل هستند.
شکرانی، توجه به محیط زیست و توسعه فضای سبز را از اولویت های مدیریت جدید این شرکت اعلام کرد و افزود: در این راستا تاکنون ۵۰ میلیارد ریال برای توسعه فضای سبز هزینه شده است.
وی با اشاره به حواشی و جوسازی های برخی افراد برای کارخانه ماشین سازی با اغراض سیاسی گفت: این گونه اقدام ها به نوعی بی مهری به صنعت و کشور است و به منافع ملی و صنعتی آسیب می زند.
مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز با درخواست از مسئولان و متولیان امر برای حمایت از این مادرصنعت یادآوری کرد: سیاست مداران و متولیان امر باید به این کارخانه به عنوان پشتوانه صنعتی منطقه نگاه کنند و با حمایت از آن موجب رشد صنعت و اقتصاد استان شوند.
شکرانی راه اندازی کارگاه آهنگری کارخانه ماشین سازی بعد از ۱۲ سال تعطیلی کامل را از دیگر برنامه های آن اعلام کرد و افزود: با راه اندازی این کارگاه برای ۶۰ نفر در ۲ نوبت کاری اشتغال ایجاد می شود و در مرحله اول قرارداد، تحویل گلوله های فولادی شرکت مس سونگون در نیمه اول سال آینده به میزان ۶۰۰ تن بسته شده است.
وی گفت: کارخانه ماشین سازی دارای دانشگاه جامع علمی کاربردی است که علاوه بر پذیرش حدود یک هزار و ۵۰۰ دانشجو از خارج از کارخانه، آموزش های لازم و کاربردی برای نیروهای شاغل این شرکت را نیز روزانه به مدت ۳ ساعت ارایه می شود.
گروه ماشین سازی تبریز با بیش از ۵۰ سال قدمت یکی از بزرگترین کارخانههای شهر تبریز واقع در قراملک و تولیدکننده انواع ماشینهای صنعتی همانند انواع ماشینابزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپهای آب، الکترو موتور، لیفت تراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشین آلات نساجی، ماشینهای تراش، ماشینهای فرز، ماشین های مته، قطعات ریخته و دستگاههای سی ان سی است.
این کارخانه در سال های اخیر به دلیل واگذاری های نادرست با مشکلات متعددی در مسیر فعالیت خود مواجه بوده است.