۱۰ درصد سیر کشور در آذربایجان شرقی تولید می شود

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: ایران جزو ۱۳ کشور تولید کننده سیر در دنیاست و ۱۰ درصد سیر کشور در این استان تولید می شود.

به گزارش دوشنبه ایرنا، علی رخ افروز در جشنواره برداشت سیر در روستای تیمورلو و قراغیل بخش گوگان شهرستان آذرشهر با بیان اینکه جشن برداشت سیر در منطقه تیمورلو و قراغیل نشان می دهد که محصول سیر در اقتصاد منطقه تاثیر بسزایی دارد، گفت: عمده این محصول در شهرستان های عجب شیر و آذرشهر تولید می شود.

وی با بیان اینکه امسال قیمت سیر نسبت به سال ۹۷ خیلی پایین تر است، افزود: اگر معادله عرضه و تقاضا رعایت نشود قیمت محصول هم پایین می آید که به ضرر کشاورزان می باشد از این رو بایدجهت حفظ قیمت واقعی و رعایت الگوی کشت منطقه، میزان کشت سیر محدود شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه صادرات سیر بلامانع است، اضافه کرد: متوسط عملکرد برداشت سیر در کشور ۱۱ تن در هکتار است که در استان ما این رقم بیش از ۱۴ تن در هکتار می باشد و می توان با به کارگیری توصیه های کارشناسان کشاورزی بهره وری تولید را تا ۲۰ تن در هکتار افزایش داد.

وی با تاکید بر اینکه در هنگام کاشت سیر باید به تقاضای بازار توجه شود، خاطرنشان کرد: سیر محصول خوراکی و استراتژیک به شمار نمی آید، کشت بیش از حد سیر باعث می شود که در زمینی که این محصول تولید می گردد نوعی مقاومت در برابر سموم آفت کش و بیماری ها به وجود آید.

رخ افروز افزود: کشاورزان بایستی با رعایت تناوب زراعی و کشت جایگزین کلزا و گندم یا جو از خاک زراعی محافظت کنند.

اللهیاری فرماندار آذرشهر هم بر ضرورت برندسازی سیر در منطقه تاکید کرد و از اختصاص ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد بازارچه دائمی سیر در تیمورلو خبرداد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا