۸,۱۴۲ میلیارد ریال تسهیلات برای بخش کشاورزی آذربایجان شرقی ابلاغ شد
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از ابلاغ ۸,۱۴۲ میلیارد ریال منابع مالی از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ کشور برای اجرای برنامههای تولید و اشتغال بخش کشاورزی استان خبر داد.
فیروز باقرزاده روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا اظهارداشت: براساس این قانون و با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تأکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی به دولت اجازه داده میشود تسهیلات بانکی برای حمایت از طرحهای تولیدی اشتغالزا با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع، تکمیل و راه اندازی طرحهای کشاورزی، صنعتی و معدنی نیمه تمام بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، اجرای پروژههای صنایع کوچک و حمایت از خوشههای صنعتی، بافتهای فرسوده و طرحهای حمل و نقل عمومی و ریلی، کارورزی جوانان و طرحهای اشتغالزایی مناطق مرزی نظیر کوله بران، گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی هزینه کند.
وی گفت: پس از ابلاغ این اعتبار از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ کشور به استان آذربایجان شرقی در مرحله اول مبلغ ۹۴۳ میلیارد ریال منابع مالی در راستای اجرای برنامههای تولید و اشتغال بخش کشاورزی در سامانه سیتا به آذربایجان شرقی تخصیص یافت.
باقرزاده برنامههای تولید و اشتغال بخش کشاورزی استان را شامل برنامههای تولید و ایجاد فرصتهای شغلی بر مبنای رسته فعالیتهای اولویت دار بخش کشاورزی شامل توسعه طرحها و رسته فعالیتهای اولویت دار وزارتخانه (رستههای ده گانه)، برنامه ارتقای توان تولید ملی و تثبیت اشتغال در قالب بازسازی، نوسازی و سرمایه در گردش و ارتقای معیشت مناطق مرزی از طریق توسعه باغات در استانهای مرزی عنوان کرد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اهمیت اجرای برنامههای تولید و اشتغال بخش کشاورزی استان، افزود: توجه به توسعه کسب و کارهای بخش کشاورزی در اشتغال و ارزش افزوده، توسعه و تکمیل زنجیره عرضه و ارزش محصولات کشاورزی، سرمایه گذاری در فعالیت پیشین و پسین بخش کشاورزی، توجه به طرح و پروژههای توسعه ایی و تکمیلی در کنار طرحهای ایجادی، توجه به نهادسازی و بازارفروش محصولات کشاورزی و توجه به اولویتهای اصلی بخش از جمله توسعه گلخانهها، توسعه آبزی پروری، صنایع تبدیلی و تکمیلی، گیاهان دارویی از شاخص ترین ویژگیهای این برنامههاست.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۸ نیز برای استان آذربایجان شرقی سهمیه ۲۰۰ هکتاری برای توسعه گلخانهها در نظر گرفته شده و بانک کشاورزی نیز برای تأمین منابع تسهیلاتی آن اعلام آمادگی کرده است، افزود: متقاضیان واحدهای گلخانهای میتوانند با ثبت نام در سامانه سیتا از تسهیلات مربوط به کارمزد ۷ درصد در مناطق کمتر توسعه یافته و با کارمزد ۹ درصد در مناطق برخوردار بهره مند شوند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: ایجاد و توسعه کشت گلخانهای به عنوان رسته اولویت دار در سطح کشور و استان مطرح بوده و در صورت احراز شرایط لازم هیچگونه محدودیتی در اعطای تسهیلات از جانب سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با عاملیت بانک کشاورزی استان وجود ندارد.
باقرزاده اعلام کرد: تاکنون ۲۸ طرح در قالب پروژههای گلخانهای به مبلغ ۲۱۰ میلیارد ریال در سطح استان به بانک های عامل معرفی شده است.