دیگچه از غذاهای محلی مشهد

دسر دیگچه مشهدی خوشمزه و مورد علاقه خانواده شماست همانند شیر برنج تهیه میشود و برای افطار در ماه رمضان مناسب است دسر دیگچه را به شکل لوزی برش داده و سرو نمائید.

مجموع مدت زمان: 2 ساعت و 40 دقیقه

آماده سازی:10 دقیقه

غیرفعال: 1 ساعت

پخت:1 ساعت و 30 دقیقه

تعداد سرو: 8 نفر

مـواد لازم آشپزی:

  • 2 پیمانه برنج
  • 5 لیتر شیر
  • 4 پیمانه شکر
  • نصف پیمانه گلاب
  • 30 گرم کره
  • 1 قاشق غذا خوری پودر هل
  • زعفران به مقدار دلخواه

دستور پخت:

برای تهیه دسر دیگچه مشهدی برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید. برنج را بگذارید خوب بپزد می توانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید. وقتی آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود. به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید. دیگچه مشهدی آماده برای دم کردن است. وقتی دسر دیگچه به این مرحله رسید زعفران دم کرده را در گوشه ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود. دسر دیگچه را مثل برنج به مدت نیم ساعت دم کنید توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد. بعد در قابلمه را برداشته بگذارید تا خوب خنک شود و بعد در دیس دسر دیگچه مشهدی بر گردانید و با خلال پسته و زعفران برای سرو تزیین نمائید.

برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد.

می توانید از قالب مخصوص دسر استفاده کنید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا می شود.

اگر شیر بیشتر باشد بهتر است چون در آخرکمی به صورت ژله ای و لرزان در می آید.

دکمه بازگشت به بالا