قیمت کالاهای اساسی و موردنیاز مردم به ثبات نسبی رسیده است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با وجود نوسانات ارزی و تحریمها، قیمت کالاهای اساسی و موردنیاز مردم به ثبات نسبی رسیده و این امر نویدبخش روزهای خوبی برای مردم است.
به گزارش ایسنا، رضا رحمانی روز جمعه (۲۵ مرداد) در حاشیه جشنواره مبل منبت روستایی اشترمل در نشست با فعالان اقتصادی تویسرکان در شرکت هگمتان دارو، اظهار کرد: این وزارتخانه هر روز موظف است قیمت ۱۰۰ کالای اساسی و ضروری خانوارها را گرفته و طی یک هفته بررسی کند و از نوسانات و افت و خیزهای قیمت این اجناس آگاه شده، به دولت گزارش دهد که طی این بررسیهای روزانه و هفتگی با کاهش قیمت ۱۰۰ قلم کالا در کارگروه تنظیم بازار مواجه و در مجموع با روند کلی کاهش قیمتها روبهرو بودیم.
وی به موضوع قیمت مرغ اشاره کرد و گفت: تولید مرغ در حوزه جهاد کشاورزی است و قیمت آن در کارگروه تنظیم بازار که بنده ریاست آن را بر عهده دارم، بررسی میشود و در آنجا هم دستگاههای دیگر نظر میدهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: بحث تولید و قیمت مرغ هم به تولیدکننده، هم جهاد کشاورزی و هم به اتحادیه مرغداران برمیگردد و در قالب تفاهمنامه کارهایی در این زمینه انجام دادیم که مرغ به وفور و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه جهتگیریهایمان را باید تغییر دهیم، عنوان کرد: باید دستگاههای دولتی و ادارهها در امر رونق تولید متمرکز شوند، یعنی هر کسی در هر جایگاه و مقامی است تمام کوشش خود را برای انجام بهتر آن کار داشته باشد.
رحمانی اعلام کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، راهکار توسعه اقتصادی رونق تولید است. ما ظرفیتها و امکانات بسیاری داریم پس باید به خود و داشتههایمان تکیه کنیم چرا که اگر به تواناییهای خود ایمان داشته باشیم خواهیم دید که تمام این مشکلات قابل حل است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در سالجاری نباید به بیراهه برویم و باید تولیدمان نیز تولید مولد باشد که هم به رفع نیازهای ضروری مردم و هم به رفع مشکل بیکاری کمک کند و باید این مساله را جدی بگیریم تا کارها به نتیجه برسد و مشکلات حل شود.
رحمانی ادامه داد: تویسرکانیها باید به ساخت کارخانه تولید پوشاک افتخار کنند چرا که پوشاک و نساجی از جمله تولیدات مولدی هستند که باید توسعه پیدا کنند و ما در هر جای کشور به تولید پوشاک و نساجی اهمیت ویژهای دادهایم و حتی برای چادر مشکی هم برنامه داریم.
رحمانی در این نشست با صاحبان تعدادی از واحدهای تولیدی تویسرکان به بحث و گفتوگو پرداخت و از مشکلات حوزه تولیدی آنها آگاه شد.
اجازه ندادیم حتی یک واحد تولیدی تعطیل شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در حاشیه بازدید از مجموعه شرکتهای بافتینه و بافتسان ملایر، با بیان اینکه اجازه ندادیم حتی یک واحد تولیدی تعطیل شود، گفت: ما اکنون در جبهه، کار جهادی انجام میدهیم و حفظ وضع موجود واحدهای تولیدی و صنعتی برای ما در اولویت است.
رحمانی افزود: برنامه راهبردی ما تحقق منویات و این جمله رهبر معظم انقلاب است که تاکید فرمودند، “وضعیت موجود تولید و اشتغال سرلوحه کار جهادی است”.
وی با اشاره به اینکه دشمن فکر میکرد اعمال تحریمهای ظالمانه برای صنعت ایران فلجکننده است اما ما اجازه تعطیلی هیچ یک از واحدهای تولیدی و صنعتی را نمیدهیم، ادامه داد: جنگ امروز، جنگ اقتصادی است و در کنار این جنگ و تحریمهای ظالمانه دشمن، جنگ روانی را نیز داریم.
رحمانی ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات را از برنامه های مهم در “اقتصاد مقاومتی” عنوان کرد و با اشاره به اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به اذن رهبر معظم انقلاب برای اشتغال روستایی، اظهار کرد: این مبلغ باید برای ایجاد اشتغال روستایی هزینه شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این تسهیلات، با استفاده از تبصره ۱۸، اعتبارات خوبی برای تکمیل طرحهای نیمهتمام، سرمایه در گردش و نوسازی صنایع هزینه میشود. همچنین میتوانیم تبصره ۱۸ را در صنعت مبل و منبت ملایر اعمال کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه از ابتدای امسال علاوه بر حفظ وضعیت موجود تولید، ظرفیتهای خالی را نیز باید پر کنیم، گفت: فعالسازی ظرفیت توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی و فعالسازی واحدهای تعطیل شده غیرفعال، از دیگر راهبردها این وزاتخانه محسوب میشود.
رحمانی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت و توان بسیار بالای ملایر در حوزه مبل منبت اشاره کرد و از استاندار همدان، نمایندگان و فرماندار ملایر خواست تا تفاهمنامهای برای تشکیل کمیته و کارگروه تخصصی در این رابطه امضاء شود.
وی این اقدام را گامی موثر در راستای توسعه ظرفیتهای صادراتی ملایر و استان همدان در حوزه مبل منبت دانست و اظهار کرد: علاوه بر مبل منبت، در حوزه کشمش، انگور و مشتقات آن، معادن و دیگر حوزهها، ملایر و استان همدان ظرفیتهای قابل توجهی دارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حضور سرمایهگذاران و بخش خصوصی در کنار مسئولان توان ما را در زمینه توسعه تولید و صنعت افزایش میدهد، افزود: فعالان اقتصادی، صنعتگران، بخش خصوصی، اصناف و تولیدکنندگان، بسیجیان جبهه اقتصاد مقاومتی هستند.
رحمانی در ادامه با تفویض اختیار به استاندار همدان، از او خواست تا کارگروه ویژهای برای حل مشکلات تولید و صنعت ملایر و استان همدان تشکیل دهد و تصمیمات اساسی در این زمینه بگیرد.
وی با بیان اینکه مبل منبت ملایر قابل رقابت با دنیاست، توسعه صادرات را مستلزم ایجاد شهرک مبل منبت دانست و گفت: با احداث شهرک خصوصی چوب، مبل منبت در ملایر موافق هستم و آن را ضروری میدانم.