مجوز رسمی نخستین موزه کبریت کشور در تبریز صادر شد

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت: مجوز رسمی «موزه کبریت ممتاز» به عنوان نخستین موزه کبریت کشور در تبریز صادر شد.

به گزارش پنجشنبه ایرنا، “مرتضی آبدار”  در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ایجاد ظرفیت‌های مختلف برای توسعه گردشگری استان، از جمله فعالیت مستمر توسعه موزه های شاخص و منحصر به فرد از اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی استان است.

وی با اشاره به اینکه مجوز رسمی موزه «کبریت ممتاز تبریز» به عنوان نخستین موزه کبریت کشور صادر شد، ادامه داد: طی جلسه ای که روز گذشته در اداره کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور برگزار شد، مجوز رسمی فعالیت نخستین موزه کبریت کشور توسط “محمدرضا کارگر”، مدیرکل موزه های کشور، به «فرخ رحیم زاده خویی» رییس هیئت مدیره کارخانه تحویل شد.  

آبدار با بیان اینکه گسترش فعالیت موزه ها و مجموعه داران خصوصی برای جلب رضایت گردشگران نقش بسزایی دارد، گفت: مدیریت، ساماندهی و صدور مجوز برای مجموعه‌داران خصوصی موجب معرفی و ارتقاء سطح کیفی و کمی مجموعه‌داری در کشور و همچنین توسعه ظرفیت های گردشگری منطقه می شود، بر این اساس تاکنون ۶ پروانه فعالیت مجموعه داری در تبریز صادر شده است.

موزه کبریت ممتاز تبریز نخستین موزه کبریت کشور، اولین موزه صنعتی آذربایجان شرقی و چهارمین موزه خصوصی در تبریز است.  

صنعت کبریت یکی از صنایع قدیمی ایران است و قدمت آن به بیشتر از یک قرن می‌رسد.
شهر تبریز را باید مادر این صنعت در ایران دانست چرا که هنوز هم بزرگترین واحدهای تولید کبریت در این شهر فعال و در حال تولید هستند. گفته می شود در جریان مبارزات مشروطیت یک کارگاه ابتدایی توسط حاج میرزا حسین واعظ در شهر تبریز دایر شد که روی قوطی‌های آن شعارهای ملی چاپ می شد. مدتی بعد از آن ابتدا خانواده‌ توکلی و سپس خوئی بطور جدی نسبت به اقدام کارخانه و تولید کبریت با کیفیت مرغوب اقدام کردند.

شرکت کبریت ممتاز در سال ۱۳۰۰ شمسی به همت آقایان حاج محمد رحیم و حاج محمدباقر خویی بنیان گذاری شد.

شرکت ممتاز با خرید ماشین آلات نیمه اتوماتیک از کشور آلمان در محله باغمیشه تبریز کارخانه خود را ساخت و تولید انبوه کبریت را آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا