تخریب عمدی بناهای تاریخی در کشور به کمتر از ۲ درصد رسیده است
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه وضعیت حفاظت از بافتهای تاریخی کشور بهبود یافته است، گفت: در زمان کنونی تخریب عمدی بناهای تاریخی در کشور به کمتر از ۲ درصد رسیده است.
به گزارش ایرنا، محمدحسن طالبیان روز پنجشنبه در مراسم افتتاح دهمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری حوزه اوراسیا در تالار وحدت دانشگاه تبریز افزود: این پدیده در یزد حدود صفر درصد بوده و در سایر استان ها نیز به حد پایینی رسیده است.
وی با بیان اینکه حفاظت از بناها و بافت های تاریخی در سال های اخیر در کشور به یک جریان پویا و مطالبه اجتماعی تبدیل شده است، اظهار داشت: موضوع حفاظت از بناها و بافت های تاریخی از چالش های مهمی است که فقط مربوط به ایران نبوده بلکه در سایر کشورهای دارای بافت تاریخی نیز به این موضوع توجه می شود.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با بیان اینکه در کشور ما به این موضوع به خوبی پرداخت شده است، گفت: ما هیچ وقت آینده پایداری نخواهیم داشت مگر این که آن را به گذشته خود پیوند زده و از آثار تاریخی خود مواظبت کنیم.
طالبیان، با اشاره به طرح های مرمتی بناهای تاریخی در کشور، ادامه داد: در زمان کنونی در سطح کشور بیش از ۲ هزار طرح مرمت بناها و بافت های تاریخی در حال اجراست.
وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای مرمت بازار تبریز پس از آتش سوزی سال جاری در «ایکی قاپیلار» این بازار، یادآوری کرد: این اقدام نشان دهنده احترام مردم و مسئولان این کلانشهر به بافت های تاریخی است.
معاون میراث فرهنگی گفت: تبریز یک شهر یگانه بوده و نظام اقتصادی و اجتماعی پیچیده ای در آن جاری است و از این نظر در سطح ایران و جهان اهمیت دارد.
طالبیان، از مدیران استان خواست از بلندسازی های ناهمگن در اطراف بازار تبریز و توسعه های بی رویه در سطح شهر جلوگیری کنند.
به گزارش ایرنا، دهمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت های تاریخی مزبور با مشارکت شهرداری تبریز، دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و همکاری نهادهای بینالمللی از ۲۸ مرداد با برگزاری ورکشاپ های تخصصی آغاز شده است.
این اجلاس ۲ روزه با شرکت ۱۰ کشور امروز به صورت رسمی در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.