یارانه انرژی در ایران برابر با یارانه نیمی از جمعیت جهان است

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه سالانه ۴۵ میلیارد دلار برای ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور ما یارانه انرژی تعلق می گیرد، گفت: این میزان یارانه انرژی برابر با یارانه‌ای است که در دو کشور چین و هند که نیمی از جمعیت جهان را دربردارند، پرداخت می‌شود.

اکبر فرج نیا در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه یارانه انرژی در چین ۳۸ میلیارد دلار و در هند ۱۵ میلیارد دلار است، گفت: در کشور ما ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی صرف یارانه انرژِی می شود.

وی با بیان اینکه برای پایداری صنعت برق باید اقتصاد برق در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: سال ۱۳۵۷ بهای هر کیلوات ساعت برق ۲ ریال بود و امروز بهای برق مصرفی خانگی ۶۵۰ ریال است در صورتی که بر اساس نرخ همترازی اقتصادی و تبدیل پایه اقتصادی باید  ۲۴۸۰ ریال باشد.

فرج نیا با اشاره به اینکه قیمت سوخت های مصرفی مانند نفت و گاز و بنزین به صورت میانگین در کشور ما سالانه ۲۳ درصد افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که رشد قیمت سالانه برق ۱۷ درصد است.  

وی با بیان اینکه هزینه سربار برق مصرفی در کشور ما بسیار کمتر از سایر کشورهاست، گفت: در کشور ما بهای مصرف یک ماهه برق (میانیگن ۳۰۰ کیلووات ساعت) برابر با ۳ ساعت حداقل دستمزد یک کارگر است در حالیکه در هند برابر با ۲۴ ساعت کار،  چین ۱۴ ساعت، ژاپن ۸ ساعت و امریکا برابر با ۵ ساعت کار است.

 فرج نیا با بیان اینکه در دنیا به عنوان کالا به برق نگاه می شود اما در کشور ما به عنوان خدمات دیده می شود، گفت: بهای برق مصرفی در چین ۱۵ سنت، ایتالیا ۲۷ سنت، آلمان ۳۲ سنت، امریکا ۱۳ سنت و در ایران کمتر از یک سنت است.

مدیر عامل شرکت توزیغ برق آذربایجان شرقی با بیان اینکه برق پایه تولید است، گفت: در کنار حمایت از واحدهای تولیدی باید از پایه تولید هم حمایت شود.

وی میزان مطالبات این شرکت از مشترکان صنعتی و خانگی را ۷۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد، گفت: این در حالی است که درآمد شرکت های توزیع برق استانی کمتر از مراکز است زیرا به عنوان نمونه قیمت کنتور در تهران ۳۲ میلیون ریال، تبریز ۲۵ میلیون ریال و استان آذربایجان شرقی ۱۵ میلیون ریال است.

فرج نیا با اشاره به اینکه در سال ۹۸ از طرف وزارت نیرو برنامه منسجمی در زمینه مدیریت مصرف با هدف به صفر رساندن خاموشی ها اعمال شد، اظهارداشت: بر این اساس برش های استانی تنظیم و سیاست های لازم در جهت تحقق این برنامه اجرا شد.

وی گفت: در کنار حمایت از توسعه انرژی خورشیدی، سیاست پاداش به ازای تغییر ساعت مصرف صنایع و کشاورزان از زمان پیک مصرف اعمال سد و سال گذشته ۴۵ میلیارد ریال پاداش به واحدهای صنعتی استان تعلق گرفت.

فرج نیا با اشاره به امضای تفاهم نامه با مالکان ۷۰۲ چاه کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: چنانچه مشترکان کشاورز در فصل تابستان از آبیاری مزارع بین ساعت ۱۲ تا ۱۶ خوداری کنند در عمل مصرف برقشان رایگان می شود.    

وی با اشاره به اینکه امسال ۲۷۰۰ مگاوات در کل کشور صرفه جویی در مصرف برق اتفاق افتاد، گفت: برآورد مصرف ما برای پیک تابستان ۸۲۰ مگاوات بود که از ۶۹۰ مگاوات عبور نکرد و در واقع ۱۳۰ مگاوات صرفه جویی داشتیم.

فرج نیا با بیان اینکه مدیریت مصرف برق سیاستی برد برد است، خاطرنشان کرد: رعایت ساعت پیک مصرف به تولید لطمه نمی زند بلکه مصرف لحظه ای کم می شود و بر این اساس شاهد بودیم که نه تنها رشد انرژِی کاهش نیافته است بلکه ۴ درصد هم افزایش یافته است.

 شرکت توزیع برق آذربایجان شرقی به جز شهرهای تبریز، اسکو و آذرشهر سایر مناطق استان را تحت پوشش داشته و در حدود ۹۰۰ هزار مشترک دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا