آذربایجان شرقی هنوز در دوره خشکسالی شدید به سر میبرد
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی تاکید کرد: با وجود افزایش بارندگیها در طول سالهای اخیر آذربایجان شرقی هنوز در دوره خشکسالی شدید به سر میبرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مجتبی جلیلزاده در سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران اظهار کرد: مبانی نظری و علمی برای دستیابی به استفاده پایدار از منابع آبی و آگاهی عمومی باید ارتقا پیدا کند.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب زیر زمینی در کشور گفت: از ۶۰۹ منبع آب زیرزمینی بیش از ۳۰۰ مورد در وضعیت بحرانی قرار دارند و حدود پنج میلیارد مترمکعب کسی مخزن در آبهای زیرزمینی داریم.
وی بیان کرد: بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب را دارد و بیشترین تغییر الگو و اقدامات نیز باید در این بخش انجام شود.
جلیلزاده تاکید کرد: علم هیدرولوژی باید به سوالاتی مانند اثر اقلیم بر منابع آبی استان، ارتباط سیلابهای اخیر با تغییر اقلیم و پشت سر گذاشتن دوره خشکسالی و بارندگیهای دو سال اخیر پاسخ دهد.
وی با اشاره به مزیت سفرههای آبهای زیر زمینی در استان گفت: ۲۵ سفره آب زیر زمینی در استان داریم که حدود ۱۵ مورد از آن ممنوعه و مابقی ممنوعه بحرانی هستند. همچنین نزدیک به سه هزار چاه مجاز وجود دارد که اکثر آنها بیش از حد مجاز آب مصرف میکنند.
وی با بیان اینکه ۸۶ درصد از منابع آبی در استان در بخش کشاورزی و مابقی در قسمت شرب و صنعت مصرف میشود، اظهار کرد: با وجود این که بیشترین میزان مصرف آب متعلق به بخش کشاورزی بوده، اما میانگین مصرف در استان ما از میانگین کشوری پایینتر است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی با اشاره به رویکردهای شرکت آب منطقهای استان در راستای صرفه جویی در مصرف آب خاطرنشان کرد: به تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب در فضای سبز نیز توجه شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی در پایان مشارکت، سازگاری، پاسخگویی و شفافیت را از اصول حکمرانی آب عنوان کرد.