ژاپنیها یک پوست مصنوعی ساختند که درد را حس میکند
گروهی از محققان ژاپنی یک پوست مصنوعی برای رباتها ایجاد کردهاند که درد را احساس میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، گروهی از محققان در ژاپن روی یک پوست مصنوعی کار میکنند که میتواند به رباتها کمک کند تا با انسانها همدردی کنند. این امر میتواند باعث شود رباتها از ماشینهای بیروح به موجودات زنده واقعی تبدیل شوند.
یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه اوزاکا در ژاپن روی یک پوست مصنوعی کار میکنند که میتواند به رباتها در احساس درد کمک کند. این میتواند به رباتها کمک کند تا با انسانها همدردی کنند.
در حالی که ما با رباتهای انساننمایی که از لحاظ عاطفی شبیه به انسان باشند خیلی فاصله داریم، این تحقیق یک گام مهم برای تحقق بخشیدن به آنها است. این فناوری با تعبیه حسگرهایی در پوست نرم و مصنوعی ربات محقق میشود که میتواند لمس ملایم و درد ناشی از وارد آمدن ضربه را تشخیص دهد.
رباتهای مجهز به این پوست مصنوعی میتوانند به طور بالقوه عواطف را بروز دهند. این پیشرفت کوچک با نام “سیستم عصبی درد” توسعه یافته توسط “میورو آسادا” سرپرست این گروه تحقیقاتی در نهایت منجر به توسعه رباتهایی میشود که مانند انسانها درد را تجربه میکنند.
این گروه ژاپنی قبلاً سر رباتیک یک کودک موسوم به “آفتو”(Affetto) را ساخته است که به شکل بینظیری واقع گرایانه است و میتواند در واکنش به لمس و درد، چهره خود را تغییر دهد.
طبق گفتههای “کینگسون مان” متخصص علوم اعصاب از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، لس آنجلس، این پیشرفت میتواند تعاملی غنیتر بین ماشینها و جهان در آینده ایجاد کند.
“آسادا” امیدوار است که این پیشرفت بتواند پنجرهای برای توسعه رباتهایی باز کند تا مثل انسان، درد را تشخیص دهند. این یک مهارت حیاتی مهم برای رباتهایی است که برای کمک به مراقبت از سالمندان طراحی شدهاند.
این که آیا این گروه قادر است رباتی را بسازد که مانند یک انسان باشد یا خیر، هنوز مشخص نیست. اما این یک گام رو به جلو در ادغام و یکپارچه کردن رباتها با جامعه بشری است.
این مطالعه در مجله American Association for the Advancement of Science منتشر شده است.