ادعای تکراری ترامپ : ایران اگر بخواهد کمک میکنیم
رئیس جمهوری آمریکا که این روزها تهدید علیه ایران را از سر گرفته است، در اظهاراتی متناقض از شرایط همهگیری کرونا در ایران حاضر نشد درباره کاهش تحریمها سخن بگوید و مدعی شد اگر آنها بخواهند، کمک میکنیم.
دونالد ترامپ عصر پنج شنبه که به همراه مایک پنس معاون اول، استیون منوچین وزیر خزانهداری و جرد کوشنر داماد و مشاور وی به نشست خبری مربوط به شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا آمده بود، این مطلب را مطرح کرد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در پاسخ به این سوال که بارها گفتهاید در کنار مردم ایران هستید، اکنون که آنها با شرایط سخت ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند، چگونه در کنار آنها ایستادهاید، گفت: آنها در شرایط بسیار سختی هستند.
ترامپ بدون اشاره به آثار تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران، مدعی شد: آنها در ابعاد مختلف شرایط بسیار سختی دارند. اقتصاد و نیروی نظامی آنها آسیب دیده است و اکنون نیز درگیر ویروس هستند.
وی در پاسخ به اینکه آیا قصد کاهش تحریمها را برای ارسال تجهیزات پزشکی دارید، افزود: آنها تاکنون از ما درخواست نکردهاند. اگر آنها خواستار ملاقات باشند، ما برای دیدار تمایل داریم و مایل هستیم که همه چیز را حل و فصل کنیم اما تردید دارم آنها در این زمینه واقعبین باشند.
رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که این تحریمها، مردم را هدف قرار داده است، گفت: فکر میکنم ایرانیها آمریکا را دوست دارند. فکر میکنم آنها دوستدار آزادی و داشتن چیزهایی هستند که ما داریم.
ترامپ افزود: من سالهای پیش دوستانی داشتم که بنگاههای معاملات ملکی داشتند و همیشه به ایران میرفتند. آنها در جاهای مختلف ایران، آپارتمان و خانه داشتند و بسیار موفق بودند. یک روزی آنها آمدند و همه چیز تمام شد.
به دنبال تغییر حکومت ایران نیستیم
وی ادامه داد: به یاد داشته باشید، (مردم ایران) آمریکا و آنچه را که ما برای آن ایستادهایم، دوست دارند. ما به دنبال تغییر حکومت نیستیم. این کشورها بارها این راه را رفته و جواب نداده است.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: آنها کشور بسیار خصومتآمیزی بودهاند. آنها توافقی را با رئیس جمهوری اوباما منعقد کردند که هرگز نباید بسته میشد. آن یک توافق کوتاه مدت بود و به آنها ۱۵۰ میلیارد دلار که ۱.۸ میلیارد دلار آن اسکناس بود، پرداخت شد.
ترامپ با این ادعا که برای کمک به ایران بسیار مسئولانه عمل کرده است، گفت: اگر آنها درخواست کنند و به کمک نیاز داشته باشند، حتما چیز متفاوتی را در نظر میگیرم.
وی در پاسخ به این سوال که سازمان ملل متحد میگوید ایران به کمک نیاز دارد، اظهار کرد: این به سازمان ملل متحد مربوط است اما من درباره خودمان صحبت میکنم. اگر آنها درخواست کمک داشته باشند؛ یک کیس بزرگ درگیری کرونا را دارند، یکی از بدترین جاهای درگیر در زمین است. اگر شما بخوانید باور میکنید من به آنچه که می بینم و می دانم باور دارم. اگر آنها کمک بخواهند به آنها کمک میکنیم.
رئیس جمهوری آمریکا در حالی ایران را بدترین نقطه زمین از نظر همهگیری کرونا معرفی کرد که ایالات متحده رتبه نخست مبتلایان به این بیماری را دارد و تا این ساعت ۲۳۸ هزار و ۸۲۰ نفر در آمریکا به این کووید-۱۹ دچار شدهاند و تعداد پنج هزار و ۷۵۸ نفر هم جان باختهاند. همچنین هشت هزار و ۸۸۹ نفر هم بهبودی یافتهاند.
پاسخ ترامپ به پلوسی
رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به اظهارات رئیس مجلس نمایندگان این کشور مبنی بر لزوم تحقیق از پاسخ دولت به گسترش کرونا گفت: اکنون زمان مسایل سیاسی و تحقیقات حزبی بیپایان نیست.در روزهای گذشته موضوع تاخیر پاسخ دولت ترامپ به گزارشهای مربوط به شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان کووید-۱۹ محل بحث شخصیتهای سیاسی شده است.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه خواستار انجام تحقیق شده است تا قصور دولت در اقدام به موقع در مقابله با کرونا مشخص شود.
ترامپ که به تازگی از بند محکمه بازخواست و استیضاح خود رهایی یافته است اگرچه در مجلس نمایندگان برای دو اتهام، استیضاح شده بود، بارها گفت که ویروس کرونا تهدید جدی نیست.
وی با افزایش بیماران این ویروس و همچنین کاهش بازارهای سهام، تلاش کرد تا با مقایسه با آمار مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا در آمریکا، بگوید همه چیز تحت کنترل است.
آزمایش دوم هم منفی شد
رئیس جمهوری آمریکا که همواره به خاطر رفتارهای پرخطر کرونایی به ویژه رعایت نکردن فاصله فیزیکی مورد انتقاد قرار دارد و در روزهای گذشته هم از طرف خبرنگاران مورد پرسش قرار گرفته بود که آیا حاضر است بار دیگر آزمایش کرونا دهد یا خیر، امروز با نشان دادن نتیجه آزمایش خود، گفت بار دیگر آزمایش داده است و نتیجه آن، منفی است.