فناوری ساخت رنگ پودری نانویی در کشور بومی شد
محققان بخش تحقیق و توسعه یک شرکت دانش بنیان توانستند با بومی کردن فناوری ساخت رنگ پودری نانویی در صنعت رنگ پودری کشور تحول بزرگی ایجاد کنند.
به گزارش روز یکشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مدیرعامل شرکت فام گستر ماهان از تحول رنگهای پودری با استفاده از فناورینانو خبر داد. تحولی که مورد استقبال بازار واقع شده است، به طوری که رشد فروش رنگهای این شرکت در سال گذشته مثبت ارزیابی شده است.
صالح آقایی در خصوص این فناوری گفت: رنگهای پودری نسبت به رنگهای مایع از مزیتهای متعددی برخوردار هستند. با این حال این رنگهای پودری نیز مشکلاتی نظیر مقاومت به خوردگی پایین یا تغییر رنگ در برابر پرتوفرابنفش را دارند. از این رو سراغ استفاده از فناورینانو رفتیم تا از این فناوری برای بهبود عملکرد رنگهای پودری استفاده کنیم.
آقایی بیان داشت: برای این کار از نانوذرات سیلیس استفاده کردیم که این کار موجب افزایش مقاومت به خوردگی، دوام بیشتر در برابر تغییر رنگ حاصل از تابش پرتو فرابنفش و ایجاد خواص آنتیباکتریال شد. همچنین رنگهای پودری حاوی نانوذرات سیلیس در برابر حریق کندتر میسوزند، این ویژگیها موجب شده تا از رنگهای پودری حاوی نانوذرات سیلیس در صنایع مختلفی نظیر لولهسازی، نفت و گاز و دربهای ضدسرقت استفاده شود.
وی گفت: رنگهای پوردی حاوی نانوذرات سیلیس در تستهای خوردگی نتایج بسیار جالب توجهی از خود نشان داده است؛ به طوری که مقاومت در محلول نمکی (سالتاسپری) از ۵۰۰ ساعت به ۱۴۸۰ ساعت افزایش یافته است. در صورت استفاده از رنگهای معمولی تغییر رنگ در برابر UV حدود دو سال زمان میبرد، اما در این نوع رنگهای نانو تا ۱۰ سال مقاومت در برابر تغییر رنگ مشاهده شده است.
آقایی اظهار داشت: این نوع رنگهای پودری نانو توانسته نیاز بازار داخل را در برخی صنایع به گونهای رفع کند تا به واردات بعضی رنگها از خارج نیاز نباشد. همچنین فعالیتهایی نیز در مسیر صادرات این رنگها انجام شده است. سال گذشته ۱۰ تن از رنگهای نانو را به افغانستان صادر کردیم. تلاش داریم تا بازار صادراتی این رنگها را نیز توسعه دهیم. هر چند شیوع ویروس کرونا موجب شده تا فعالیتهای بازاریابی برونمرزی و فعالیتهای نمایشگاهی فعلا متوقف شود اما امید است با رفع این مشکل بتوانیم در مسیر صادرات گامهای موثرتری برداریم.