روسیه: ارسال برخی تجهیزات نظامی به ایران باید با موافقت شورای امنیت صورت گیرد
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اعلام کرد: تحویل تانک، نفربر زرهی، توپخانه، هواپیما، بالگرد، ناو جنگی و موشک به ایران منع نشده است اما باید با موافقت شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد.
«میخاییل اولیانوف» روز دوشنبه در توییتی اظهار داشت: تاریخ محدودیت ارسال تسلیحات به ایران در هفت رده روز ۱۸ ماه اکتبر (۲۷ مهر سال ۹۹) بسر میرسد.
وی افزود: آمریکا با تمام قوا سعی میکند این تحریم را تمدید کند هرچند که برای بازرسی مفاد مربوطه برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هیچ دلیلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: انتظار میرود در این رابطه بحثهای داغی در شورای امنیت سازمان ملل برگزار شود.
اولیانوف در توییت دیگری نوشت: تحریم تسلیحاتی در مورد ایران بار دیگر در جایگاه قابل توجهی در دستور کار جامعه جهانی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در واقع تحریم تسلیحاتی در مورد ایران سال ۲۰۱۵ لغو شده است از آن زمان تحویل تانک، نفربر زرهی، توپخانه، هواپیما، بالگرد، ناو جنگی و موشک به ایران منع نشده اما باید با موافقت شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی برخلاف اظهارات گذشته خود، برگرفته از توطئهپردازان اندیشکده تروریستی و صهیونیستی بنیاد دفاع از دموکراسی مدعی شد آمریکا مشارکتکننده قطعنامه ۲۲۳۱ است و بر اساس بند ۱۱ آن میتواند خواستار تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران شود.
روسیه، چین، برخی کشورهای اروپایی و ایران تاکید کردهاند این یک برداشت نادرست از قطعنامه است و آمریکا در هجدهم اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به صراحت اعلام کرد به مشارکت خود در برجام خاتمه داده است.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم تاکید کرده که آمریکا دیگر به عنوان مشارکتکننده برجام به حساب نمیآید.
اولیانوف در توییت دیگری در مورد امکان ارسال این نوع تسلیحات به ایران نوشت: در واقع اعضای غربی شورای امنیت اجازه ارسال این گونه تسلیحات به ایران را نمیدهند و در واقع تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت این تحریم ردههایی از تسلیحات بالاتر از هفت رده تعیین شده از طرف شورای امنیت را شامل نمیشود. به عنوان مثال تحویل تسلیحات پدافند هوایی به ایران نیازی به توافق شورای امنیت ندارد.