۶۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی تبریز فرسوده است
رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد ناوگان حمل و نقل درون شهری در بخش اتوبوسرانی این شهر فرسوده و از رده خارج است.
عبداله تقی پور روز یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر با ابراز تاسف از اینکه وضعیت این ناوگان به هیچ عنوان مناسب نیست، افزود: متاسفانه به تذکرات ما در این خصوص و تصمیم مناسب برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری توجهی نمی شود.
وی گفت: هم اکنون تعداد ۴۵۰دستگاه اتوبوس از مجموع ۷۵۰ دستگاه اتوبوس شهری تبریز به طور کامل از رده خارج شده است.
وی عدم رسیدگی به این معضل بزرگ و مهم را عامل ایجاد برخی مشکلات در مهر ماه آینده و همزمان با آغاز سال تخصیلی جدید دانست.
تقی پور با اشاره به اینکه در جلسات علنی شورا فرصتی جهت اعتراض در خصوص وضعیت فعلی برخی موارد در شهر تبریز داده نمی شود، اضافه کرد: در جلسه قبلی شورای شهر از شهردار سوال کرده بودم که امروز باید به این سوال پاسخ داده می شد، اما خبری در این خصوص نیست.
وی اعضای هیات رییسه شورای شهر را تهدید کرد که اگر اینجا حرف خودمان را نزنیم کار به مصاحبه با نشریات و رسانه های گروهی خواهد کشید.
به گزارش ایرنا، شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه با داشتن بیش از ۷۰۰ دستگاه اتوبوس تا پیش از شیوع ویروس کرونا روزانه ۸۰۰ هزار نفر از شهروندان را جا به جا می کرد که از این تعداد حدود ۱۵۰ هزار نفر توسط مسیر تندرو غرب به شرق تبریز جابه جا می شدند.
با توجه به وجود مشکلات مربوط به تامین اتوبوس و فرسودگی ناوگان حمل و نقل درون شهری تبریز، میانگین اتوبوس های فعال در بهترین حالت به ۵۵۰ دستگاه در روز کاهش پیدا کرده و بر اساس آمارهای موجود رکورد اتوبوس فعال این ناوگان در مهر ماه پارسال با ۶۳۵ دستگاه اتوبوس ثبت شده است.
به دلیل نبود حمایت در نوسازی ناوگان اتوبوسرانی تبریز و حومه هم اکنون بیش از ۱۶۰ دستگاه اتوبوس با عمر بالای ۱۵ سال در سطح شهر تردد می کنند، در حالی که طبق آخرین استانداردها، میانگین عمر ناوگان نباید بیش از ۱۰ سال باشد.