خصوصیسازی در آذربایجانشرقی با نارضایتیهایی همراه است
خبرگزاری ارک- دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجانشرقی خصوصیسازی را یکی از معضلات استان آذربایجانشرقی خواند و گفت: بحث خصوصیسازی در این استان همواره با نارضایتیهایی همراه و پیامدهای اجتماعی منفی را نیز سبب شده است.
به گزارش فارس از تبریز، کریم صادقزاده در نشست تخصصی تشکلات کارگری و کارفرمایی استان آذربایجانشرقی اظهار داشت: اکنون شرکای اجتماعی همگی به این باور رسیدهاند که مشکلات جامعه کارگری و کارفرمایی با گفتوگو قابل رفع بوده و ما به نوبه خود آمادهایم همافزایی را در این زمینه افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه کم توجهی به قشر قانع و شکیبای کارگر از هیچ دولتی پسندیده نیست، تأکید کرد: امروزه توجه به تشکلهای کارگری به عنوان یکی از راهکارهای رفع مشکلات جامعه کارگری به شمار میرود و البته باید بدانیم که قشر کارگر به تنهایی توانایی رفع مشکلات خود را ندارد و بر همین اساس حضور نمایندگان کارگر برای چانهزنی با بدنه دولت و جامعه کارفرمایی بسیار ضروری است.
امنیت شغلی یکی از خواستههای مهم جامعه کارگری است/ افزایش قرادادهای موقت کار
صادقزاده ایجاد امنیت شغلی را یکی از خواستههای مهم جامعه کارگری خواند و گفت: دولت در این زمینه نقش اصلی را دارد و میتواند با فراهم کردن شرایط ایمن و مساعد جامعه کارگری را به سمت تولید بهینهتر هدایت و راهبری کند.
وی با اشاره به روند افزایشی قراردادهای موقت کار گفت: کارگری که نمیداند آیا بعد از یک قرارداد چند ماهه، سرکار باقی خواهد ماند چگونه میتواند برای زندگی خود برنامهریزی کند؟
صادقزاده با بیان اینکه صدور دستورالعمل شماره 40 مبنی بر انعقاد قرارداد کار یک ساله در کارهایی که ماهیت مستمر و دائمی را دارند از سوی معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقطه امیدی را برای کارگران در دولت تدبیر و امید فراهم کرد، افزود: متاسفانه این بخشنامه هنوز عملی نشده لغو شود و ناامیدی زیادی را در دل کارگران به وجود آورد.
وی گفت: قراردادهای موقت کار سبب شده تا برخی از کارفرمایان و صاحبان سرمایه سودجو به فکر اشتغال دایم و برنامهریزی مدون برای تولید نداشته باشند و در این وهله کارگری حتی با سابقه کار بیش از یک دهه هم با قرار داد یک ماهه فاتحه همه چیز را بخواند.
تأمین معیشت مناسب را یکی از بزرگترین مشکلات کارگران است
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجانشرقی تأمین معیشت مناسب را یکی از بزرگترین مشکلات کارگران عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون بسیاری از کارگران برای تأمین حداقل خواستههای خانوادههای خود اعم از خوراک، پوشاک، مسکن و درمان در مضیقه هستند و در واقع سطح پایین دستمزد کارگران سبب شده که بخش زیادی از آنان با درآمد زیر خط فقر مجبور به گذران زندگی باشند.
صادقزاده با بیان اینکه کارگران با وجود داشتن نقش مهم و اساسی در تولید، سهم اندکی از سود تولید نصیب آنها میشود، گفت: باید با برنامهریزی مطلوب و تقویت آییننامهها و اساسنامههای موجود قدرت چانهزنی کارگران و نمایندگان آنان در واحدهای تولیدی افزایش یابد چرا که توجه جدی به کانونهای کارگری اعم از شوراهای اسلامی کار، انجمنهای صنفی و نمایندگان کارگران و افزایش اختیارات آنان انتظار دوری نیست.