اتحادیه اروپا بر عادی شدن روابط اقتصادی با ایران تاکید کرد

 نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با تاکید بر اهمیت برجام گفت اروپا خواستار برقراری روابط اقتصادی و تجاری با ایران بر اساس برجام است.

 نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با تاکید بر اهمیت برجام گفت اروپا خواستار برقراری روابط اقتصادی و تجاری با ایران بر اساس برجام است.

“اولوف اسکوگ ” صبح سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که به صورت مجازی برای بررسی گزارش دوره‌ای دبیرکل این سازمان درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مربوط به توافق هسته‌ای ایران برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: ما تایید می‌کنیم که ایران به تعهدات خود در سه سال و نیم گذشته پایبندی کامل داشته است و در ۱۴ ماهی که ایالات متحده از برجام خارج شده و تحریم ها را بازگردانده است، به این تعهدات پایبند مانده است.

نماینده اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: به خاطر این توافق، آژانس بین المللی انرژی اتمی به مراکز هسته ای ایران دسترسی دارد. ایران پروتکل الحاقی را بطور داوطلبانه اجرا می‌کند.

وی با ابراز نگرانی از افزایش سطح غنی سازی ایران، اظهار کرد: ما مسئولیت داریم که به موضوع خلع سلاح با همکاری مشترک جهانی برخورد کنیم. مسولیت مشترک ما تلاش برای حفظ برجام است.

اسکوگ با اشاره به حق ایران برای برخورداری از مزایای اقتصادی برجام گفت: ما در روز اجرای توافق، تحریم های خود را علیه ایران برداشتیم. امروز ما متعهد به اجرای کامل برجام و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران هستیم.

وی با اشاره به نزدیک بودن سالگرد برجام گفت جامعه جهانی باید این توافق را که نشان دهنده چندجانبه‌گرایی بین‌المللی است، حفظ کند.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد در پاسخ به ادعای آمریکایی‌ها برای امکان استفاده از مکانیسم ماشه هم گفت: من می‌خواهم به موضوع احتمال بازگشت تحریم‌ها در این شورا بپردازم که اخیرا درباره آن گمانه زنی‌هایی وجود دارد. همانطور که نماینده عالی اتحادیه اروپا قبلا گفته بود، در ماه مه ۲۰۱۸ ایالات متحده اعلام کرد به مشارکت خود در برجام پایان می‌دهد.

اسکوگ یادآور شد: این اعلامیه در یک یادداشت ریاست جمهوری تایید شد. از آن زمان، ایالات متحده در چارچوب توافقنامه در هیچ نشست و فعالیتی شرکت نکرده است.

وی به کانال خرید یا تدارکات هم اشاره کرد و گفت: اکنون به کانال تدارکات مراجعه می‌کنم که تحت ضمیمه چهارم برجام تاسیس شده است. کانال تدارکات ابزاری برای منع گسترش، شفافیت و اعتماد سازی است. این یک مکانیسم کلیدی برای جلوگیری از سوء استفاده از موارد هسته‌ای یا استفاده دوگانه و اطمینان از مطابقت صادرات این کالاها با برجام است.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد افزود: ما چالش‌های ناشی از خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها را می‌شناسیم. با این حال کانال تدارکات، همچنان یک مکانیسم شورای امنیت سازمان ملل است و ما انتظار داریم همه اعضای شورای امنیت همگام با قطعنامه ۲۲۳۱ به حمایت از حفظ کانال ادامه دهند.

اسکوگ همچنین به تصمیم آمریکا در پایان دادن به معافیت‌های هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت ما برای پایان دادن به سه معافیت برجام درباره طرح‌های مهم هسته ای در ایران از جمله پروژه نوسازی اراک ، بسیار متاسف هستیم. این پروژه‌ها با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، به منافع منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خدمت می‌کنند و به جامعه بین‌المللی اطمینان می‌دهند که فعالیت‌های هسته‌ای ایران از ماهیت کاملا صلح آمیز و ایمن برخوردار است.

وی با تاکید بر اینکه برجام همچنان یک دستاورد بزرگ دیپلماسی چند جانبه است، اظهار کرد: اجرای کامل برجام توسط همه طرف‌ها بسیار مهم است. این تنها ابزار برای ارائه تضمین‌های لازم در مورد برنامه هسته‌ای ایران به جامعه بین‌المللی است.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد تصریح کرد: بنابراین ، ضروری است که همه، تلاش خود را برای حفظ آن انجام دهیم. ما نباید اجازه دهیم که آن را منحرف یا تخریب کنیم یا جبران ناپذیر سازیم. همچنین نباید فرض کنیم فرصتی دوباره در آینده ایجاد می‌شود تا جامعه جهانی به برنامه هسته‌ای ایران با چنین روشی جامع بپردازد.

در این نشست که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و تعلیق شدن اجتماعات در نیویورک، روز سه شنبه به صورت مجازی برگزار می‌شود، نخست نهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضعیت اجرای این قطعنامه قرائت شد.

قرار است در نشست امروز، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم به صورت مجازی مشارکت داشته باشد.

وزیر امورخارجه ایران دیشب در توئیتی ضمن اعلام سخنرانی خود در جلسه امروز شورای امنیت نوشت: آمریکا نه تنها برجام را نقض کرده بلکه دیگران را نیز به نقض آن وادار می کند.

مجید تخت‌روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز درباره فضای کلی نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل گفت: فضای کلی جامعه بین‌المللی در جهت اجرای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است.

وی با یادآوری خروج آمریکا از برجام که رئیس جمهوری این کشور به صراحت آن را پایان مشارکت در این برنامه خواند، ادامه داد: سابقه ندارد که یک عضو دائم شورای امنیت علیه قطعنامه‌ای که خود بانی آن بوده است، اقدام کند.

واشنگتن ماه‌هاست که برای جلوگیری از پایان ممنوعیت تسلیحاتی ایران با کشورهای همفکر خود مشغول رایزنی است و کارزارهای دیپلماتیک را در پایتخت های منطقه پیگیری کرده است. اعضای باقی‌مانده برجام به ویژه روسیه و چین با قطعنامه پیشنهادی آمریکا که در تضاد کامل قطعنامه ۲۲۳۱ است، مخالفت کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا