تولید انواع رله ایرانی برای هوشمندسازی ساختمانها
یک شرکت دانش بنیان با استفاده از تسهیلات نمونهسازی صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به تولید انواع ماژولهای رله هوشمند به همراه نرمافزار هوشمندسازی برای ساختمانها شده است.
این محصول ایرانی با تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی نمونهسازی صندوق نوآوری و شکوفایی و برای کنترل روشنایی ساختمان، سیستم سرمایش و گرمایش، دوربینهای مداربسته، درها، وضعیتهای اضطراری همچون آتش سوزی، زلزله و بسیاری از کنترلهای دیگر به صورت خودکار ساخته شده است.
استفاده از رله هوشمند در ساختمانها، موجب صرفه جویی در هزینه و زمان می شود، در مدیریت خودکار ساختمان (BMS) بسیاری از اعمالی که ساکنان از روی عادت و به صورت غیرارادی انجام میدهند، توسط سیستمهای هوشمند انجام میشود که باعث صرفهجویی در زمان و هزینه نیروی انسانی شده و به علاوه کاهش مصارف انرژی، کاهش هزینههای انرژی، کاهش خطاپذیری و افزایش اثربخشی سیستم را به دنبال دارد.
میثم بخشی مدیرعامل شرکت دانش بنیان الگوریتم هوشمند زیتون روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص این محصول دانش بنیان توضیح داد: بر این اساس با بکارگیری انواع حسگرها در داخل و خارج ساختمان و با بکارگیری یک سیستم واحد می توان به صورت لحظهای، کنترل تمام شرایط آسایشی و امنیتی را در اختیار داشت.
وی ادامه داد: برای این سیستم به تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری خاصی نیاز است تا با گردآوری اطلاعات محیطی و انتقال دادهها به سیستم مرکزی، روند کنترل و مدیریت ساختمان را به اجرا درآورد؛ بنابراین در ساختمان هایی که از سیستم مدیریت خودکار ساختمان استفاده کرده اند، برای کنترل روشنایی ساختمان، کنترل سیستم سرمایش و گرمایش، کنترل دوربینهای مدار بسته، کنترل درها، کنترل وضعیتهای اضطراری همچون آتشسوزی، زلزله و بسیاری از کنترل های دیگر به صورت خودکار و بر اساس فرامینی که قبلا به سیستم داده شده است، توسط یکسری از ماژولها جریان برق را قطع یا وصل میکند.
بخشی با اشاره به ساخت انواع ماژولهای رله هوشمند بر اساس استانداردها و پروتکلهای بینالمللی در این شرکت گفت: این محصول با پروتکلهای مختلفی ساخته میشود که از بین آنها دو پروتکل استاندارد بینالمللی از اهمیت بالایی برخوردار است و شرکت ما تنها شرکت ایرانی سازنده انواع ماژولهای رله هوشمند به همراه نرمافزار هوشمندسازی منطبق با این دو پروتکل بینالمللی در ایران است.
وی، در مورد جزییات ماژولهای ارتباطی در سیستم گفت: این ماژولها بسته به فضا و تعداد وسایل تحت کنترل مانند وسایل روشنایی، وسایل تهویه، آسانسور و درها از یک کانال تا ۱۶ کانال دارند که بر اساس نوع وسیله، شدت جریان آن نیز متفاوت است، برای استفاده در یک ساختمان مسکونی یا اداری معمولی با وسایل برقی عمومی، شدت جریان مورد استفاده در کانالها ۱۰ آمپر در نظرگرفته می شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: قابلیت اتصال به اینترنت و نیز کنترل از راه دور تمام ماژولها در این محصول، برتری آن نسبت به نمونههای خارجی است. کاربرد ماژول درگاه شبکه برای مبدل شبکه مدیریت ساختمان خودکار به اترنت (اترنت تکنولوژیی برای اتصال شبکه های محلی (LAN) است مانند کلید لمسی که در شبکه هوشمند با هم در ارتباط هستند). این ماژول زمانی کاربرد دارد که کاربر بخواهد واحد خود را از طریق اپلیکیشن و از بیرون از ساختمان کنترل یا چند واحد ساختمانی (مثلا ۳ واحد آپارتمانی در یک ساختمان) را با هم مدیریت کند.
بخشی یادآور شد: برای تولید این محصول ۷۰ میلیون تومان تسهیلات نمونهسازی از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده ایم.
وی در مورد مزیت محصول تولیدی در این شرکت نسبت به محصولات رقبای داخلی و خارجی علاوه بر اتصال به شبکه و کنترل از راه دور از طریق نرم افزار هوشمند گفت: شرکتهای تولیدکننده خارجی مانند ABB، HDL و زیمنس محصولات خود را در بخش هوشمندسازی به صورت غیرمتمرکز ارائه میکنند اما ماژولهای ما به صورت یکپارچه در یک مجموعه به شکل متمرکز قرار گرفته است، نرمافزار بومی شده و سازگار با شرایط زیست محیطی ایران بوده و قابلیت سفارشیسازی و اتصال به ماژولهای دارای پروتکل یکسان را دارا است و در نهایت کیفیت بهتر با قیمت پایینتر، ویژگی بارز این محصول است.
بخشی یادآور شد: ظرفیت تولید در حال حاضر ۲ هزار دستگاه در سال است و ظرفیت نیاز بازار در مقابل، سالانه ۱۰ هزار دستگاه است و در واقع حدود ۲۰ درصد از سهم بازار را در اختیار داریم. بعد از رسیدن به سهم ۶۰ درصدی بازار برای صادرات نیز برنامهریزی خواهیم کرد، با این حال در تلاش برای اخذ استاندارد CE اروپا برای محصولات خود هستیم تا مصرف کنندگان ما از کیفیت محصولات مطمئن باشند.