مسول سیاست خارجی اروپا: هر اقدام ممکن را برای حفظ برجام انجام می‌دهم

«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای به مناسبت پنجمین سالگرد توافق برجام اعلام کرد مصمم است هر اقدام ممکن را برای حفظ این توافق انجام دهد.

«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای به مناسبت پنجمین سالگرد توافق برجام اعلام کرد مصمم است هر اقدام ممکن را برای حفظ این توافق انجام دهد.

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اقدام خارجی اتحادیه اروپا منتشر شده، آمده است: در پنجمین سالگرد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، حفظ این توافق بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

برجام در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۴ منعقد شد و متعاقبا از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد(قطعنامه ۲۲۳۱)  به اتفاق آراء تصویب شد. این یک دستاورد چندجانبه برای نظام عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای است که در برقراری امنیت منطقه و جهان سهم به سزایی دارد.

این بیانیه می‌افزاید: برجام تنها ابزاری است که به جامعه جهانی درباره [ماهیت صلح‌آمیز بودن] برنامه اتمی ایران اطمینان می‌دهد. این توافق شامل تعهدات اتمی برای ایران است که باید در ازای رفع تحریم‌های بین‌المللی با نگاه به عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران اجرا شود.

براساس این توافق، نظارت و راستی‌آزمایی بی سابقه‌ای [از فعالیت‌های هسته‌ای ایران] توسط آژانس بین‌المللی انرژی صورت می‌گیرد که جا دارد در این خصوص از اقدامات حرفه‌ای، فنی و بی طرفانه آژانس قدردانی کنم. از این رو، اجرای کامل برجام از سوی تمام طرف‌ها حیاتی است.

در ادامه این بیانیه، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به خروج ایالات متحده از برجام ابراز تاسف کرد و افزود که آمریکا از ماه «می» سال ۲۰۱۸ میلادی(۱۸ اردیبهشت۱۳۹۷) به این سو در هیچ یک از جلسات مرتبط با برجام شرکت نکرده است.

اما سایر طرف‌های باقی‌مانده در برجام در چارچوب این توافق، به همکاری جمعی در خصوص بررسی نگرانی‌های موجود پیرامون اجرای این توافق، تاثیرات ناشی از خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران پرداخته‌اند.

«جوسپ بورل» در پایان بیانیه یاد شده تصریح کرد که در کسوت مسئول هماهنگ کننده برجام مصمم است که با همکاری سایر طرف های مشارکت کننده در این توافق و جامعه‌ جهانی این سند را حفظ کند.

وی خطر نشان کرد: ما نباید تصور کنیم که فرصت دوباره‌ای در آینده برای جامعه جهانی مهیا خواهد شد، تا بتواند به برنامه‌های هسته‌ای ایران به این شکل وسیع و جامع بپردازد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا