آذربایجان‌شرقی در بخش اعتبارات ویژه رتبه چهارم کشور را دارد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: این استان از محل اعتبارات ملی و استانی ویژه توسعه زیرساخت ها، رتبه چهارم کشور را دارد.

داود بهبودی در یک گفت و گوی خبری افزود: اعتبارات ویژه برای اجرای طرح های مهم از قبیل سدسازی، آبرسانی، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تاسیسات فاضلاب، قطار شهری، احداث آزادراه‌ها و خطوط ریلی و کنارگذر و احداث بیمارستان اختصاص دارد و محرک توسعه استان است.

وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی با داشتن سهم ۵.۲۵ و ۶.۱۱ درصدی از اعتبارات ملی و استانی ویژه از جایگاه مناسبی در بین استان های دیگر برخوردار است.

وی با بیان اینکه مدیریت کلان استان و نمایندگان مجلس، به‌صورت پیوسته برای ارتقای اعتبارات و شاخص‌های آذربایجان شرقی در تلاش هستتد، اضافه کرد: وظیفه ذاتی رسانه‌ها این است که به انحای مختلف اطلاع رسانی کنند و به تنویر افکار عمومی بپردازند؛ مطالب منتشر شده نیز اگرچه گاهی دارای نگاه اصلاحی و انتقادی است، لیکن عمدتاً براساس نگاه غیرکارشناسی بوده و ضعف نظام برنامه‌ریزی و عدم پیگیری مسئولین استان را القا می‌کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، گفت: این سازمان وظیفه دارد از موضع کارشناسی و اصولی، افکار عمومی را در مسیر درست هدایت کند.

وی با اشاره به رتبه هفتم اعتبارات استان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ کل کشور تشریح کرد: این اعتبارات شامل تملک استانی، سه درصد نفت و ۰.۲۷ درصد ارزش افزوده است.

بهبودی افزود: مجموع اعتبارات استان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ حدود ۱۵۰ هزار و ۲۱ میلیارد ریال پیش بینی شده و رتبه استان در اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به ترتیب هفتم و هشتم کشور است.

وی اظهار کرد: منابع و ردیف‌های مختلفی در لوایح بودجه سالانه وجود دارد که هرکدام از آنها براساس قانون یا سیاست کلان کشور، بر مبنای شاخص‌ها و ضوابط خاص ایجاد شده و ماهیت هر یک، به دلیل ملاحظات خاص هر استان متفاوت است؛ محاسبه سرانه‌های جمعیتی در همه موضوعات نیز منجر به نتیجه‌گیری و تحلیل منطقی نخواهد شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی گفت: به عنوان مثال، در قوانین بودجه سنواتی اعتباراتی (تحت عنوان سه درصد نفت و یا قانون استفاده متوازن) به منظور رفع محرومیت‌ها، ایجاد توازن و ارتقای سطح برخورداری شهرستان‌ها نسبت به سطح میانگین کشور پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: بدیهی است به استان‌هایی از جمله آذربایجان شرقی با سطوح برخورداری بالاتر، نسبت به استان‌های محروم در شاخص‌هایی مثل حوزه آموزش، بهداشت، راه‌های فرعی و روستایی، آب شرب شهری و روستایی، مراکز فرهنگی و هنری و سهم به نسبت کمتری اختصاص یافته و استان‌هایی با ضریب محرومیت بالاتر، از این ردیف‌ها و منابع برخوردارتر خواهند بود.

وی افزود: بر این اساس، با توجه به برخورداری آذربایجان شرقی از برخی اعتبارات و ردیف‌ها، رتبه‌ای بین ۱۰ تا ۱۲ در بین استان‌های کشور دارد.

انتشار جزییات بودجه استان ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شمسی و سهم و جایگاه آذربایجان شرقی در آن، بازتاب گسترده ای در رسانه ها و فضای مجازی داشت و رسانه ها به عنوان نماینده افکار عمومی استان از نامناسب بودن سهم بودجه این خطه سخن گفتند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا