حمله پلیس ترکیه به دفاتر گروه رسانه‌ای وابسته به گولن

خبرگزاری ارک – پلیس ترکیه به دفاتر یک گروه رسانه‌ای منتقد دولت در آنکارا و یک روز پس از آن حمله کرد که دو خبرنگار انگیسی به اتهامات مناقشه برانگیز تروریستی دستگیر شدند.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، حمله پلیس ترکیه به مقر رسانه‌ای “کوزا ایپک” نگرانی‌های جدیدی را درباره اعمال فشار بر آزادی رسانه‌ای در ترکیه به وجود آورده است و این درحالی است که ترکیه آماده برگزاری انتخابات زودهنگام در نوامبر است.

آژانس خبری آناتولی گزارش داد، شش تن در جریان این حمله دستگیر شده و حکم جلب مدیر این گروه رسانه‌ای نیز صادر شده است.

این حمله یک روز پس آن رخ داد که دادگاهی در جنوب شرقی ترکیه حکم بازداشت دو خبرنگار انگلیسی را که برای vice news مستقر در آمریکا فعالیت می‌کنند، صادر کرد.

یکی از مقام‌های ارشد دولت ترکیه گفت که آنکارا هیچ نقشی در دستگیری این دو خبرنگار ایفا نکرده و از دستگیری این دو اصلا خرسند نیست.

دولت آمریکا نیز به ترکیه تاکید کرده تا از ارزش‌های جهانی دموکراسی تبعیت کرده و تمام تلاش خود را برای آزادی این دو خبرنگار انجام دهد.

گروه رسانه‌ای “ایپک” کانال‌های تلویزیونی “بوگون” و “کانال تورک” و همچنین روزنامه‌های ملیت و بوگون را در اختیار دارد و وبسایت BFNNews نیز متعلق به این گروه رسانه‌ای است.

این گروه رسانه‌ای به فتح الله گولن، رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه تعلق دارد که هم اکنون در آمریکا است.

در جریان این حمله، پلیس نقابدار به 23 دفتر این گروه رسانه‌ای و همچنین دانشگاه ایپک در آنکارا حمله کرد.

آژانس خبری آناتولی گزارش داد،‌ پلیس این گروه را به ارائه و تامین مالی و تبلیغات گسترده برای یک گروه تروریستی متهم کرده است.

این گروه رسانه‌ای در بیانه‌ای که روز سه شنبه منتشر شد، این عملیات پلیس ترکیه را محکوم کرد و اتهامات وارده را بی پایه و اساس دانست و گفت: اگر پلیس بتواند یک مورد پول غیرقانونی بیابد، ما آماده هستیم تا شرکت را تحویل آنها بدهیم.

این اقدام جدیدترین تلاش دولت آنکارا در هدف قرار دادن حامیان جنبش قدرتمند “خدمت” به ریاست فتح الله گولن محسوب می‌شود که از اقدامات دولت اردوغان به شدت انتقاد می‌کند.

علی حیدر کونجا، وزیر جدید امور اتحادیه اروپا از حزب حامی کردها موسوم به دموکراتیک خلق در این باره گفت:‌ این حمله را نمی‌توان توجیه کرد. من نگران این هستم که این عملیات علیه رسانه‌ها باعث ایجاد نگرانی‌های بیشتر در سراسر جهان درباره وضعیت دموکراسی در ترکیه شود.

در دسامبر 2014 نیز پلیس ده‌ها تن از افراد را در حمله به چند رسانه مرتبط با گولن دستگیر کرد.

گولن که زمانی متحد اردوغان محسوب می‌شد، حالا به یکی از منتقدان اصلی و ثابت وی بدل شده است و همین امر باعث خشم رییس جمهوری ترکیه شده است.

درحالیکه اردوغان و حزب عدالت و توسعه در حال آماده شدن برای انتخابات زودهنگام اول نوامبر 2015 است،‌ خبرنگاران مخالف در تمام رسانه‌های منتقد از اقدامات وی به شدت شکایت کرده‌اند.

دکمه بازگشت به بالا