توسعه آینده در گرو سرمایهگذاری در آموزش و پرورش است
خبرگزاری ارک – رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از عدم ابلاغ 33 درصدی مصوبات مجلس توسط دولت قبل خبر داد. به گزارش خبرنگار « آموزش و پرورش » خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رضا صالحی امیری در همایش تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت در دولت تدبیر و امید، گفت: آموزش و پرورش در کنار مجموعه رسالت خود دو رسالت بنیادین نیز دارد که نیاز به کالبدشکافی و بازنگری در این مقوله است. رسالت آموزش و پرورش در تولید و بازتولید سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی رسالتهای مهمی هستند که آنها را تحت عنوان رویکردهای سه گانه آموزش و پرورش تبیین کرده است.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش نیازمند یک تغییر در نگاه آموزشی است، گفت: آموزش و پرورش باید در دو حوزه جدید یعنی ساخت انسانهایی که مفهوم سرمایه اجتماعی و فرهنگی را می فهمند و آن را در جامعه تولید و بازتولید می کنند تمرکز کند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: سرمایه اجتماعی در انسانها مهارت آموزی، اعتماد، رضایت مندی، همنوایی، همدردی، مشارکت جویی و انسجام ایجاد می کند و طوری انسان ها را تربیت می کند که با جامعه خود همگرایی و همزیستی داشته باشند. سرمایه فرهنگی نیز به دنبال تربیت انسانها در زمینه فضیلت و کمال است. این دو مفهوم به ظاهر ساده اما در عمل بسیار پیچیده هستند.
وی با بیان اینکه مرکز و ثقل تولید و بازتولید سرمایه اجتماعی و فرهنگی مدرسه و نهاد آموزش و پرورش است، گفت: بارها تاکید کردهام به جای وزارتخانه از مفهوم نهاد استفاده شود. آموزش و پرورش فر اوزارتی است و خود یک ملت است به همین دلیل از لفظ نهاد برای آن استفاده می کنیم یعنی مجموعه ای فرابخشی است. نهاد آموزش و پرورش در حوزه ملی نهادهای خانواده و نهادهای دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در بر می گیرد که همه اینها تحت تاثیر آموزش و پرورش هستند.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه هویت فرهنگی بدون مفهوم آموزش و پرورش و مدرسه بی معناست، اظهار کرد: سه مقوله آموزش، سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی باید در جامعه به صورت متوازن رشد داشته باشند.
وی با بیان اینکه در اولین هفته سه سالگی دولت یازدهم قرار داریم، گفت: اولین کار دولت یازدهم در حوزه ملی ایجاد ثبات و آرامش در سطح کشور است تا پیش از این دولت، همه با هم در مناقشه بودند. انگ زنی و تخریب تبدیل به یک رویه شده بود وهر کسی به دنبال افشاگری بود.
مشاور رییسجمهور افزود: فضای بی ثباتی و بی امنیتی تا جایی رشد کرده بود که رییس یک قوه علیه رییس قوه دیگر در مجلس فیلم پخش کرده و افشاگری می کرد. هیچ کس از زخم زبان ها، شایعه، انتقام و تخریب امنیت نداشت.
وی با بیان اینکه استراتژی آقای روحانی شکل گیری ثبات به منظور تحقق توسعه است، گفت: در جایی که همه با هم مناقشه و سر جنگ دارند و دستگاه ها در حال انتقام گیری از یکدیگر هستند، توسعه وجود ندارد. برای همین علیرغم درآمد 800 میلیارد دلاری روی خوش توسعه را ندیدیم و رشد به منفی 6.8 درصد و تورم به 43 درصد رسید.
صالحی امیری افزود: از افتخارات دولت یازدهم آن است که رشد از منفی 6.8 درصد به 3 تبدیل و تورم از 43 درصد به حدود 13 درصد رسید.
وی با تصریح بر اینکه تجزیه کردن جامعه خیانت است، گفت: تبدیل کردن جامعه به گروه های مختلف فضای امنی را برای آن به ارمغان نمی آورد. انسجام از ضرورت های حیات جامعه و نتیجه اغتشاش، فروپاشی آن است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه دولت یازدهم شرایطی را فراهم کرد که همه گروه ها بتوانند صدای خود را بلند کرده و فریاد بزنند و نقد کنند، اظهار کرد: کسی امروز احساس خفقان نمی کند. بیان، قلم و اعتراض یک حق طبیعی تلقی می شود. دولت یازدهم دولت جناحی نیست در عین حال همه جناحها امکان حضور در این دولت را دارند و همه گروه ها برای توسعه ملی می توانند در دولت حضور یابند.
وی با تاکید بر اینکه امروز نخبگان با دولت آشتی کردهاند، افزود: دانشگاهیان به دولت لبخند می زنند و معلمان به دولت نگاه محبت آمیز دارند. مجموعه فرهیختگان دیگر غربت و انزوا ندارند. دولت محصول خرد جمعی است زیرا دولتی تعامل گراست.
صالحی امیری با اشاره به اینکه دولت یازدهم در سیاست خارجی دو راه داشت، گفت: یا باید مسیر گذشته را ادامه می دادیم که انتهای آن جنگ، خشونت، انتقام جویی و فقر و فلاکت بود یا باید با دنیا تعامل می کردیم تا حقوق ملت را از این طریق به دست آوریم.
وی با اشاره به استراتژی آمریکا در قرن 21 اظهار کرد: آنها اعلام کردند ما در قرن 21 دوست و دشمن دائمی نداریم. دوست و دشمن دائمی ما منافع ماست. این یک رویکرد تعیین کننده است که دولت روحانی به جای استراتژی تقابل، استراتژی تعامل را انتخاب کرده است. اگر در دیپلماسی به شکست می رسیدیم باید آماده جنگی فراگیر میشدیم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه خطوط قرمز توسط تیم مذاکره کننده رعایت و تامین شده است، گفت: چهار اصل تداوم و غنی سازی در نطنز، تداوم فعالیت و تغییر و توسعه در فردو، تداوم فعالیت آب سنگین اراک و کاهش زمان محدودیت از 30 سال به 20 سال و سپس به کمتر از 10 سال در طی مذاکرات تامین شد.
وی با بیان اینکه همه تلاش دولت این بود که منافع ملت را در مذاکرات هسته ای تامین کند، اظهار کرد: 91.5 درصد مردم در سنجش های میدانی از استراتژی تعاملی تیم مذاکره کننده ایران طی مذاکرات هسته ای اظهار خشنودی کردند و بیش از 80 درصد مردم اعلام کردند که از این طریق به خواسته های خود رسیدهاند.
صالحی امیری با بیان اینکه عده ای با نشاط مردم میانه خوبی ندارند و سعی دارند این پیروزی را به کام ملت تلخ کنند، گفت: تا کی می توانیم سایه و ابر سیاه تحریم و تهدید را بر سر این ملت داشته باشیم؟ این دولت توانست پس از تلاش های خود ابر تاریک تحریم را از سر ملت دور کند و توطئه آمریکای عنود و لجوج و اسرائیل خبیث و جنایتکار را به خودشان بازگرداند و این یک پیروزی ملی است.
وی با بیان اینکه دولت تعامل گرا بر این باور است که استراتژی تامین منافع از طریق مذاکرات و دیپلماسی است، گفت: صف حضور مقامات اروپایی برای حضور در ایران دو پیام در بر دارد؛ اول اینکه اقتدار ملی ایران در دنیا به رسمیت شناخته شده و دوم اینکه احساس می کنند که می توانند با ایران از طریق دیپلماسی و تجارت رابطه معنادار داشته باشند.
صالحی امیری با اشاره به اینکه در حال حاضر تحریم های ظالمانه که هزینه سنگینی به گرده مردم تحمیل کرده بود برداشته شده است، اظهار کرد: قطعنامه شورای امنیت مبنی بر لغو تحریم ها صادر شد و اصرار گروه مذاکره کننده بر این بود که مرجعی که تحریم ها را به تصویب رسانده بود همان مرجع تحریم ها را لغو کند.
وی با تاکید بر اینکه اصرار عدهای برای تلخ کردن کام مردم خیانت است، گفت: نباید امید و نشاط مردم را به یاس تبدیل کنیم. مردم به این دولت و کارآمدی مدیریت اعتماد کرده اند. اعتماد موتور محرکه و اساس رشد و توسعه است. برای رسیدن به توسعه به چند الزام نیاز است که عبارتند از ثبات و آرامش، وحدت و انسجام، استفاده از همه ظرفیت ها در سطوح ملی و باور به اینکه مهم ترین رسالت ما ایجاد رضایت و امید برای ملت است.
صالحی امیری افزود: نمیتوان دیگر مردم را با سخنرانی، کف و پوستر راضی کرد. اقناع مردم باید با عملکردها و واقعیت ها باشد. دیگر دوران شعار به سر آمده و مردم به عمل نیاز دارند.
وی با بیان اینکه دولت در دو سال گذشته به مساله هستهای پرداخته و در دو سال پیشرو مسائل و مشکلات داخلی را مدنظر قرار خواهد داد، گفت: این دولت خود را دولتی زمینی میداند و از مقدسات برای اثبات خود بهره نمیبرد. امام زمان ولی نعمت همه انسان ها در زمین است و همه ریزه خوار وجود شریف او هستیم و هیچ کس حق ندارد از وجود نازنین او برای امیال اداری و مدیریتی استفاده کند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: در دولت کنونی دیدار رجال با مراجع با هدف اخذ رهنمود صورت می گیرد و هیچ وزیری از ارزشهای مراجع برای خود استفاده نمیکند. دیدیم که ناکارآمدی و سوء مدیریت کشور به مقدسات اهاله شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این دولت قانون گراست، گفت: 33 درصد مصوبات مجلس در دولت قبل ابلاغ نشد. در تاریخ کشور ما سابقه نداشت که دولتی مصوبات مجلس را ابلاغ نکند ولی دولت یازدهم قانون گراست و قانون را محور اصلی خود قرار داده است.
صالحی امیری با بیان اینکه دولت به مقوله های سلامت، فقر و زیست بهتر مردم توجه داشت، گفت: دولت در دو سال قبل بیش از 3600 میلیارد تومان برای سلامت جامعه هزینه کرد و هزینه خانوار در سلامت از 37 درصد به پنچ درصد کاهش یافت.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تصریح بر اینکه آموزش و پرورش محل هزینه نیست، گفت: ای کاش در ادبیات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کلمه هزینه را لاک گرفته و به جای آن سرمایه گذاری بنویسیم. اگر بناست در آینده به توسعه برسیم امروز باید در حوزه آموزش و پرورش سرمایه گذاری کنیم . اگر 10 درصد سرمایه گذاری در نفت را به آموزش و پرورش اختصاص دهیم ملت ما در قلههای فضیلت خواهند بود؛ از خونریزی و خشونت خبری نخواهد بود و همدلی گسترش خواهد یافت.
منبع:ایسنا