سرآشپز
نام غذا: کلم پلو شیرازی
مواد لازم: برنج ۱ کیلو گرم، کلم خرد شده ۱ کیلو گرم، سبزی نیم کیلو، پیاز ۲ عدد، آب لیمو به مقدار لازم، زرد چوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم، ارد نخود چی ۴ قاشق غذا خوری، پیاز ۱ عدد، زرد چوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا پیاز را رنده کرده و به گوشت اضافه می کنیم. سپس ارد نخود چی،زرد چوبه، نمک و فلفل را افزوده و خوب ورز می دهیم. بعد از مخلوط گوشت بر داشته به صورت کوفته ریزه در آورده و سرخ می کنیم. پیاز ها را به صورت خلالی خرد کرده و سرخ می کنیم.
برنج را از قبل در نمک و آب خیس می کنیم. کلم ها را به صورت خلالی خرد می کنیم. سبزی را ریز خرد می کنیم. به کلم خرد شده زرد چوبه، نمک و فلفل افزوده و سرخ می کنیم. ۲ قاشق غذا خوری آب لیمو حین سرخ کردن اضافه می کنیم. برنج را با یک دوم قاشق مربا خوری زرد چوبه جوشانده و آبکش می کنیم. سپس سبزی و کلم سرخ شده را با برنج مخلوط می کنیم. کف قابلمه کمی روغن ریخته و نان یا سیب زمینی برای ته دیگ می چینیم. بعد لایه لایه برنج و کوفته ریزه می ریزیم تا مواد تمام شود. در آخر پلو را می گذاریم دم بکشد. وقتی کلم پلو آماده شد در ظرف مورد نظر کشیده و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.
* سبزی شامل تره، ترخون، شوید و ریحان است.
* از کلم برگ سفید یا کلم قمری می توانیم استفاده کنیم.
الناز اشراقی