*تصمیمات منطقی مفید تر هستند* نوشته محمد اشراقی

تصمیمات زیادی در حوزه های مختلف گرفته می شود. بعضی از  تصمیمات متخذه مراحل اجرائی را طی می کنند و مفید واقع می شوند.  ولی  برخی از تصمیمات، بعلل گوناگون به مراحل اجرائی نمی رسند.معمولا نداشتن پشتوانه مطالعاتی علمی و عملی  کارشناسی، باعث توقف و تعلیق بعضی تصمیمات  می شوند،  یا درصورت اجرا با عکس العمل و مقاومت افراد و گروه های ذینفع مواجه می گردند. تصمیمات ناموفق هزینه های مادی و معنوی ایجاد و خود به مشکل تبدیل می شوند. در حاضر، مدیریت کشور، در مرحله ای از سن اداری و سیاسی قرار دارد که باید از اتخاذ تصمیمات بدون مطالعه کافی در مراجع خود داری شود. برای شناسایی تصمیمات نا موفق رصد بحران های ایجاد شده در حوزه ها و نقاط مختلف می تواند مورد مطالعه قرار گیرد.
*  اقدامات اخیر روسیه در اوکراین
در تقابل روسیه و غرب، می توان گفت که هر دو طرف دست همدیگر را خوب خوانده اند. وقتی روسیه به عنوان  پس مانده ضعیف بدنه اصلی اتحاد جماهیر شوروی احساس حقارت کرد، شروع به تقویت سایسی و نظامی خود نمود. غرب  یعنی کشور های  اروپائی و آمریکا نیز آشکار و پنهان  بانحا مختلف، آغاز به تقویت خود و بطور دسته جمعی  در قالب پیمان آتلانتیک شمالی نسبت  به جذب کشورهای اروپای شرقی جداشده از شوروی سابق، آغاز به تلاش کردند. در واقع سیاستمداران و ارگان های سیاسی، اداری، نظامی و بطریق اولی نهادهای سرمایه داری غرب از روز بعد فروپاشی شروع به تصاحب تصرفات مادی و معنوی منطقه ای و جهانی شوروی یعنی روسیه کردند.  حتی باید گفت که از اول، تحقق فروپاشی و جاگیری در تصرفات آن جزو اهداف اصلی  آمریکا بوده است. یعنی تقابل و تخاصم امرنیز روسیه و غرب، ادامه اتفاقات بعد از فرو پاشی شوروی است، که در پیگیری آن  روسیه در حال باز پس گیری تصرفات از دست رفته است واقدامات غرب نیز درکوشش ازدست ندادن آنهاست. این جنگ و تقابل خطرات همچنان بطور پنهان و آشکار  ادامه خواهد داشت. چنانچه از روز پنجشنبه روسیه با حمله هوائی به زیر ساخت  های یک پایگاه هوائی اوکراین جنگ را عملا آغاز کرده است.
* مهاجرت بلای حال و  آینده
مهاجرت پدیده دو پهلوئیست که به طور آشکار و پنهان در اشکال مختلف با جابجایی انبوه مردم در داخل کشور  و به خارج از کشور ظاهر  می شود.
مهاجرت های فعلی در جستجوی، مراکز  تحصیلی بهتر در محل های مقصد انجام می شود. با انجام اینگونه مهاجرت ها که چندیست، مبادی مهاجرت ها را با شدت، از نیروهای مستعد، کاری و اغلب جوان، تخلیه می کند. مهاجرت های منطقی خالی از نفع نیستند، ولی مهاجرت های بی رویه و از روی ناچاری مضرند. مهاجرت صاحبان ثروت،  حرفه و استعدادهای درخشان، اغلب مبادی را با بلای فقر و  کمبود های غیر قابل جبران دچار می سازند.  سیل مهاجرت مردم از مکان های کم برخوردار به محل های آباد و برخوردار و از داخل به خارج در آینده مضر خواهد بود. بنابر این رفع عللی که به طور آشکار و پنهان باعث مهاجرت انبوه مردم می شوند باید با سرعت مرتفع گردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا