تخت‌های بیمارستانی تبریز در مسیر اروپا

مدیر توسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد: تخت های بیمارستانی تولیدی در شرکت‌ها و واحدهای صنعتی و فناوری این شهر در مسیر صادرات به کشورهای اروپایی قرار گرفته است.

به گزارش ارک خبر،دکتر اسماعیل هاشمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، توانمندی علمی و فناوری تولیدات انواع تجهیزات پزشکی در آذربایجان شرقی را بسیار وسیع و قابل رقابت با کشورهای مطرح جهان توصیف و اضافه کرد: طی ماه های اخیر تخت های بیمارستانی تولیدی در تبریز علاوه بر چند کشور منطقه مثل پاکستان به کشورهای اروپایی همچون ترکیه، مجارستان و آلمان نیز صادر شده است که نشان دهنده کیفیت بالای این محصولات است.
وی توجه به تولید محصولات صادرات محور توسط شرکت ها و واحدهای تولیدی در بخش علوم پزشکی را یکی از اولویت های اصلی و مهم مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد و افزود: علاوه بر تخت های بیمارستانی فوق، در حال حاضر دستگاه “انکوباتور نوزاد” ( نگهداری نوزادان در بدو تولد ) که توسط یک شرکت بخش خصوصی در تبریز تولید می شود به چند کشور اروپایی مثل هلند و مجارستان صادر می شود.
هاشمی با بیان اینکه دستگاه انکوباتور نوزاد دستگاهی است که برای مراقبت های ویژه بعد از تولد نوزاد استفاده می شود، اظهار کرد: این دستگاه با ایجاد یک محیط بسته و ایزوله، دما، رطوبت و اکسیژن مورد نیاز نوزاد را تامین و امکان نگهداری و ارائه خدمات درمانی را تسهیل می کند که تولید این محصول در تبریز با کیفیت بسیار بالا در حال انجام است و تلاش می شود با توسعه صادرات زمینه های لازم برای افزایش میزان تولیدات نیز در دستور کار قرار بگیرد.
وی ارزش ریالی هر دستگاه انکوباتور نوزاد تولیدی در تبریز را یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعلام کرد که از نظر قیمت چندین برابر پایین تر از مشابه خارجی است.
به گفته هاشمی از ابتدای امسال تاکنون تعداد هشت دستگاه انکوباتور نوزادان به کشورهای خارجی صادر شده است و امیدواریم طی ماه های آینده با فعال شدن دفاتر فروش شرکت، شاهد رونق بیشتر صادرات این محصول باشیم.
وی یکی از مهمترین محصولات صادراتی شرکت های فناور آذربایجان شرقی را دستگاه «کالبدنما» اعلام و اضافه کرد: دانش فنی این محصول هم اکنون در اختیار ایالات متحده است که به همراه آلمان اقدام به تولید این محصول می کنند، اما بر اساس آنچه که کشورهای مقصد صادراتی تولید کالبدنما در تبریز اعتراف می کنند، تولیدات تبریز از کیفیت بسیار بالایی نسبت به مشابه های خارحی برخوردار است.
هاشمی با اشاره به اینکه در سال های قبل از انقلاب و حتی سال های نه چندان دور دستیابی به چنین دستاوردهایی دور از ذهن بود، گفت: تمرکز بر صادرات محصولات دانش بنیان یکی از اولویت های اصلی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و تولیداتی همچون کالبدنما که در حال حاضر تنها در آمریکا تولید می شود به همراه «بایو پرینتر سه بعدی» از جمله مصادیق این نوع تولیدات است که به برخی کشورها از جمله پاکستان صادر شده است.
وی یادآور شد: هم اکنون دو دستگاه کالبدنما در دانشگاه پزشکی استانبول و چند دستگاه نیز در دانشگاه لاهور پاکستان استفاده می شود.
هاشمی ارزش ریالی هر یک از دستگاه های فوق را حدود ۱۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: در نظر داریم طی ماه های آینده چندین دستگاه نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و افغانستان صادر کنیم.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۱۹۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
این دانشگاه ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.
پژوهشکده های زیست پزشکی شامل ریزفناوری های داروئی، علوم تغذیه، پزشکی مولکولی و آنالیز داروئی، سلول های بنیادی و بازساختی، بالینی، سالمندی، مدیریت سلامت، کاربردی دارویی و تحقیقات دانشجویی، طب فیزیکی و توان بخشی از جمله قابلیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی به شمار می رود.
معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز شامل مدیریت های توسعه و ارزیابی تحقیقات، اطلاع رسانی پزشکی، امور عمومی و توسعه و فناوری سلامت است که مراکز رشد واحدهای دارویی، بیوتکنولوژی داروئی، فناوری تجهیزات پزشکی، نوآوری و شتابدهی سلامت و توسعه فناوری سلامت از زیرمجموعه های این معاونت به شمار می روند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا