قیمت دارو در ایران پایین است

پایگاه خبری ارک – دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: قیمت دارو در ایران بالا نیست اما باید به این نکته توجه داشت که قیمت گذاری دارو با کیفیت آن ارتباط مستقیم دارد.

سیدمهدی سجادی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: قیمت گذاری داروها باید به سمت واقعی شدن پیش برود. قیمت گذاری دارو باید بگونه ای باشد که کیفیت مواد اولیه و بسته بندی داروها ارتقا یابد تا بتوانیم صادرات دارویی را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: در بسته بندی داروها مشکلاتی داریم که باید رفع شود. اکنون حداقل استانداردها در تولید داروهای داخلی انجام شده و آزمایش های لازم رعایت می شود اما می توان(با قیمت گذاری مناسب دارو) مواد اولیه دارویی را از منابع مختلف وارد کرد.
سجادی تاکید کرد: استانداردهای دارویی ایران باید قابل عرضه به کشورهای دیگر باشد و در کیفیت دارو نباید به حداقل استانداردها بسنده کرد.
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: به لحاظ سرانه مصرف دارو، گاهی اعلام می شود که مصرف دارو در ایران بالا است با این وجود نسبت به میانگین های جهانی، وضعیت بحرانی نداریم اما به لحاظ ریالی، سرانه مصرف دارو در ایران بالا نیست زیرا قیمت آن تحت کنترل بوده و پایین است.
سجادی تاکید کرد: قیمت گذاری واقعی داروها، هم مصرف دارو را کنترل کرده و هم بازار قاچاق دارو را محدود می کند.
وی گفت: تا زمانیکه استانداردسازی داروها بطور کامل در قیمت گذاری ها لحاظ نشود با قیمت گذاری دستوری مواجه خواهیم شد که به صنعت داروسازی آسیب می رساند.
سجادی ادامه داد: در صنعت داروسازی در خاورمیانه ظرفیت خوبی داریم.

** انتقاد از توزیع انحصاری دارو در بخش دولتی
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: داروهای خاصی در اختیار بخش دولتی و داروخانه های آموزشی قرار داده شده، با این حال قاچاق نیز در این زمینه وجود دارد.
سجادی افزود: توزیع داروهای خاص در داروخانه های بخش دولتی انحصار شده و آنها حتی داروهای عمومی را نیز عرضه می کنند و پیشنهاد داده ایم که برای توسعه سطح توزیع داروها، داروخانه های خصوصی نیز وارد امر توزیع داروهای خاص شوند.
وی خاطرنشان کرد: داروخانه ها در بخش دولتی با لابی با دانشکده های پزشکی و بخش های مالیاتی مصونیت دارند. سود داروهای خاص عدد بالایی نیست، بنابراین برای توزیع آنها از سوی داروخانه های خصوصی، سازمان های بیمه گر نیز می توانند حمایت کننده باشند.

** بسته توانمندسازی ارتقای خدمات داروخانه ها
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: حدود دو سال است که کارگروه این انجمن روی بسته تشویقی جامعه داروسازی با عنوان بسته توانمندسازی ارتقای خدمات داروخانه ها کار می کند و تمام فرایندهای داروخانه ها تدوین شده و این بسته را به سازمان غذا و دارو ارائه داده ایم و منتظر تائید و ابلاغ آن هستیم.
سجادی افزود: این بسته بار هزینه ای برای بیمار نخواهد داشت.

** مشارکت داروسازان در طرح های مراقبت های اولیه
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: مطابق توصیه سازمان جهانی بهداشت داروسازان باید در طرح های مراقبت های اولیه حضور داشته باشند اما جایگاه آنان در طرح تحول سلامت دیده نشده است.
سجادی افزود: در ایران هر فردی بطور متوسط هر سال 8.7 مرتبه برای خدمات سرپایی به مراکز درمانی مراجعه می کند که از این رقم 2.9 مرتبه آن مربوط به داروخانه ها، 2.2 مرتبه آن مربوط به پزشکان عمومی، 1.3 مرتبه آن مربوط به پرسنل غیرپزشک و 1.2 مرتبه آن مربوط به پزشکان متخصص می شود، بنابراین رقم مراجعه بیمار به داروخانه ها قابل توجه است و داروسازان به عنوان یکی از در دسترس ترین نیروهای می توانند در طرح های ملی مشارکت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین به سازمان غذا و دارو طرحی پیشنهاد داده ایم که براساس اهداف 17 گانه طرح تحول سلامت به نقش تاثیرگذار داروسازان در آن توجه کند. در این طرح، مشارکت هایی برای داروسازان در موضوعاتی از جمله ارتقای آگاهی خودمراقبتی، پایش بیماری های غیرمزمن، آموزش و مشاوره پوست و مو و ارائه کمک های اولیه هنگام اورژانس در نظر گرفته شده است.
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: همچنین دو طرح سنجش و پایش بیماران دیابتی و فشارخون و ارائه توصیه ها و مراقبت های عمومی از طریق داروخانه ها از سوی این انجمن تدوین شده است.
سجادی با انتقاد از تعرفه های ارزش نسبی خدمات دارویی افزود: ارقام مورد نظر خود را برای سال جدید پیشنهاد داده ایم.

منبع: ایرنا

دکمه بازگشت به بالا