صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ابزاری مهم برای حفظ و ترویج میراث فرهنگی‌ است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت: صنایع‌دستی فاخر استان نه تنها یک منبع اقتصادی، بلکه یک ابزار مهم برای حفظ و ترویج میراث فرهنگی‌ست. فرش‌های دستباف تبریز، که در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسیده‌اند، نمونه‌ای از این تلاش‌ها هستند.

به گزارش ارک خبر،احمد حمزه‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به صنایع‌دستی فاخر استان به‌عنوان بازتاب‌دهنده هویت و تاریخ منطقه آذربایجان، صنایع‌دستی را حوزه‌ای حائز اهمیت در توسعه همه‌جانبه صنعت گردشگری و حفظ میراث‌فرهنگی عنوان کرد.وی ضمن اشاره به تنوع صنایع‌دستی در استان آذربایجان‌ شرقی و اهمیت توجه ویژه به این حوزه، گفت: آذربایجان‌ شرقی با برخورداری از تاریخچه‌ای غنی و تنوع فرهنگی، یکی از مراکز مهم صنایع‌دستی کشور محسوب می‌شود.

حمزه‌زاده گفت: صنایع‌دستی فاخر این استان نه تنها بازتاب‌دهنده هویت و تاریخ منطقه تلقی می‌شود، بلکه می‌تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای جذب گردشگران، رونق صنعت گردشگری و حفاظت از میراث‌فرهنگی استان عمل کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی ادامه داد: آذربایجان‌ شرقی با تنوع بالای صنایع‌دستی نظیر فرش‌های دستباف تبریز، قلم‌زنی روی مس و نقره، سفال‌گری و گلیم‌بافی، جذابیت زیادی برای گردشگران فرهنگی دارد.

وی تاکید کرد: سال ۱۴۰۲ گردشگران ورودی به استان شاهد افزایش چشمگیری شده و گردشگران از ۶۴ کشور مختلف جهان و از قاره‌های مختلف درحالی آذربایجان‌شرقی را به‌عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردند که عمدتاً به دنبال تجربه‌های فرهنگی و هنری از جمله بازدید از بازارها و کارگاه‌های صنایع‌دستی و دریافت مجموعه تجربیات فرهنگی، اجتماعی و هنری این منطقه بودند.حمزه‌زاده متذکر شد: صنایع‌دستی یکی از بزرگترین منابع ایجاد اشتغال در آذربایجان‌ شرقی‌ است و هم‌اکنون بیش از ۲۰ هزار نفر به طور مستقیم در این حوزه مشغول به کار هستند که این امر به خودی خود نشان‌دهنده اهمیت بالای صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال در استان است.

حمزه‌زاده بیان داشت: صنایع‌دستی فاخر آذربایجان‌شرقی نه تنها یک منبع اقتصادی، بلکه یک ابزار مهم برای حفظ و ترویج میراث فرهنگی‌ست. فرش‌های دستباف تبریز، که در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسیده‌اند، نمونه‌ای از این تلاش‌ها هستند. این صنایع‌دستی با تکنیک‌های سنتی و بومی ساخته می‌شوند که به حفظ مهارت‌ها و دانش‌های سنتی کمک می‌کند و جذابیت بیشتری برای گردشگران به همراه دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی صنایع‌دستی با ایجاد تجربه‌های تعاملی کم‌نظیر برای گردشگران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به‌گونه‌ای که طبق مطالعه انجام شده توسط موسسه تحقیقات گردشگر (TRI)، این کارگاه‌ها می‌توانند نرخ ماندگاری گردشگران را تا ۳۰ درصد افزایش دهند که این افزایش اقامت منجر به افزایش درآمدهای گردشگری و توسعه پایدار صنایع‌دستی و صنعت گردشگری در استان می‌شود.

وی یادآور شد: صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با ارائه تجربه‌های فرهنگی و هنری منحصر به فرد برای گردشگران ورودی در کنار ایجاد فرصت‌های شغلی، افزایش درآمدهای محلی و حفظ میراث فرهنگی، نقشی اساسی و محوری در رونق صنعت گردشگری این استان ایفا می‌کند. حمایت و تقویت این صنعت می‌تواند به توسعه پایدار و بلندمدت گردشگری در آذربایجان‌شرقی کمک کند و جایگاه این استان را به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری داخلی و خارجی تقویت کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا