برداشت ۱۰۷۴ تن میوه “به” در استان آذربایجان شرقی
مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي گفت: پيش بيني ميشود که امسال در مجموع يک هزار و ۷۴ تن محصول به از باغهاي استان آذربايجان شرقي برداشت شود که بيش از ۳۰ درصد از آن در شهرستان ميانه توليد مي شود.
به گزارش ارک خبر،مسعود جعفرنژاد ماکویی اظهار کرد: سطح باغات محصول به استان، ۱۵۵ هکتار بارور و حدود ۱۶ هکتار نهال غیر بارور است و از هر هکتار باغ استان ۷ تن محصول برداشت میشود.
وی با بیان اینکه برداشت محصول” به” از اوایل مهر آغاز شده و تا نیمه آبان ماه ادامه می یابد، گفت: به طور عمده ارقام حاجی آقا کیشی، ملس، آجی شیرین ، ترش ، اصفهانی و بومی در باغات استان کشت شده است اما طی سالهای اخیر با ورود رقم جدید به، که متحمل به آتشک است، شاهد افزایش روزافزون کمیت و کیفیت این محصول هستیم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: عمده محصول “به” به ترتیب در شهرستانهای میانه ، مرند و هوراند تولید و برداشت میشود که شهرستانهای فوق به دلیل شرایط جوی و اقلیمی، تغذیه مناسب و عملیات به باغی و مدیریت اصولی باغات به قطب تولید محصول میوه “به” در استان تبدیل شده اند.
وی با بیان اینکه میوه به تولید شده در آذربایجان شرقی با کیفیتترین و مرغوبترین به تولیدی در کشور هستند که علاوه بر مصرف اهالی به شهرهای همجوار و مرکز استان و دیگر استانها هم ارسال میشود افزود: درخت “به” محصولی نسبتاً مقاوم در برابر آفات و کم آب بر است و میوه آن علاوه بر خوشطعمی، سوددهی مناسبی نیز برای کشاورزان دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه این محصول در آذربایجان شرقی به صورت تک درخت، باغات کوچک و بین درختهای باغات اصلی و به صورت حاشیهکاری در اکثر مناطق استان تولید میشود افزود: باردهی اقتصادی درخت “به” به طور متوسط از سال چهارم عمر شروع میشود و در صورتی که ارقام اصلاح شده با عملکرد بالای تولید کاشته شود و شرایط کاشت، داشت و برداشت و مدیریت باغ خوب باشد، درآمدزایی بالایی خواهد داشت.
جعفرنژاد گفت: میوه “به”، میوهای خوش طعم و معطر است و اگر چه به صورت خام خوردنی است، ولی اغلب پخته آن را به صورت مربا یا در غذاهای مختلف مصرف میکنند.
وی اظهار کرد: محصول “به” در درمان بسیاری از بیماریهای عفونی موثر است و در مصارف داخلی به صورت مربا و کمپوت و محصولات فرآوری شده آن به شکل خشکبار یا در غذاهای مختلف و به صورت دم نوش و محصول “به دانه” به صورت گیاه دارویی استفاده میشود.