کاهش سن و وزن مرغ های پرورشی در دستور کار جهادکشاورزی ایلام قراردارد
پایگاه خبری ارک :
مجتبی شیرخانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زمان استاندارد و جهانی برای کشتار مرغ های پرورشی 42 روزه است در حالی که این شاخص درایلام بیش از 50 روز است.
وی افزود: مرغ های خارج از اندازه ئ ووزن استاندارد از کیفیت گوشت بالایی برخوردار نیستند چرا که بخشی از وزن این ماده پرمصرف خوراکی را چربی احاطه کرده اما با توجه به ذائقه بیشتر مردم استان ایلام، گرایش اکثرآنها به سمت استفاده از مرغ چاق و دارای وزن زیاد است.
شیرخانی یادآور شد: برهمین اساس مقرر شده پنج هزار تن گوشت مرغ با سایز 42 روزه تا پایان سال جاری به ظرفیت تولید مرغ استان ایلام اضافه شود که در صورت تحقق این طرح ظرفیت تولید مرغ هایی با سایز استاندارد در استان ایلام در مجموع سال های 94 و 95 به 55 هزار تن می رسد.
وی از جمله مزایای این طرح را کاهش ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ و نیاز کمتر به واردات اقلامی چون ذرت، سویا، و سایر نهاده های دامی، کاهش مصرف حامل های انرژی با توجه به کاهش مدت دوره پرورش آن عنوان کرد.
شیرخانی همچنین بهبود کیفیت گوشت مرغ از طریق متعادل کردن دان مرغ و کاهش چربی آن، افزایش تعداد دوره های پرورش و در نتیجه کاهش هزینه های ثابت و در نهایت کاهش قیمت تمام شده و امکان صادرات محصول به بازارهای داخلی و خارجی را از دیگر ویژگی های این طرح دانست.
وی گفت : اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه کاهش سایز و وزن مرغ استان در واحد های پرورش جوجه های گوشتی را مبلغ 150 میلیارد ریال تسهیلات و یک میلیارد ریال اعتبار عمرانی است.
کارشناسان تغدیه اعتقاد دارند که بالا رفتن سن مرغ مضراتی از جمله پایین آمدن کیفیت لاشه، بالا رفتن چربی محوطه بطنی، کاهش ضریب تبدیل غذایی و … دارد .
386 واحد مرغداری با ظرفیت پرورش هفت میلیون قطعه در هر دوره پرورش دراستان ایلام وجود دارد .7172/6034