دلایل گرانی گوشت گوسفندی اعلام شد
علی اصغر ملکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: قیمت هرکیلوگرم دام زنده در آستانه ماه محرم به 145 تا 150 هزار ریال و لاشه گوسفندی بدون دنبه تحویل به مغازه دار بین 330 تا 340 هزار ریال رسید که شقه بدون دنبه با 10 تا 12 درصد افزایش به نرخ هر کیلو گرم 380 هزار ریال در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: قیمت انواع فرآورده گوشت گوسفندی همچون ران، گردن، راسته، ماهیچه ، سردست، کله و پاچه برای مصارف خاص به طور مجزا با قیمت های متفاوت عرضه می شود.
رییس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران تصریح کرد:ذبح بره های ماده در دو تا سه سال گذشته در سن پایین، باعث کمبود گوسفندهای مولد شده است.
وی یادآورشد: قبل از عید قربان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای تعادل بازار اقدام به کاهش روند صادارت دام زنده کرده بود.
به گفته این مقام مسئول، استمرار رویدادهای مذهبی قربان و ایام سوگواری محرم و صفر موجب افزایش تقاضا و در نهایت رشد قیمت گوشت گوسفندی شده و امسال علاوه بر بروز سیل در مناطق جنوبی کشور به دلیل افزایش بارندگی ها، شیوع بیماری تب برفکی نیز بخشی از دام های سبک را از بین برد.
ملکی معتقد است، برای متعادل سازی بازار گوشت گوسفندی نیاز است تا شرکت پشتیبانی امور دام با عرضه گوشت منجمد وارد بازار شود تا قیمت این محصول در ماه پرمصرف محرم تا حدی تعادل پیدا کند.
به گفته وی چنانچه شرکت مزبور وارد عرصه نشود، با وجود تلاش های صورت گرفته برای تعادل قیمت گوشت گوسفند، احتمال دارد با شرایط متفاوتی روبرو شویم.
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، سال گذشته هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی با قیمت بین 120 تا 125 هزار ریال و در عید قربان امسال بین 135 تا 140 هزار ریال عرضه شده بود.
سالیانه بیش از 800 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و برای تامین نیاز داخلی 10 درصد گوشت مورد نیاز نیز از خارج تامین می شود.
براساس آمارها سرانه تولید گوشت قرمز کشور برای هر نفر 10.5 کیلوگرم و سرانه مصرف آن 11.5 کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف جهانی گوشت قرمز به ازای هر نفر بدون احتساب گوشت خوک 13 کیلوگرم است.
اقتصام**9186 ** 1559 ** خبرنگار: هما همت خواه ** انتشار دهنده: حسین عضدی فسا