ساخت و ساز خانه باغ ها مهمترین معضل بخش ننور بانه است

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار ایرنا، محمد رحیمی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از ویژگی های بخش ننور طبیعت زیبا و گردشگر پذیر بودن منطقه سورین است.
وی با بیان اینکه مسیر ارتباطی این منطقه با شهر بانه نزدیک است و بین دو شهر مریوان و بانه واقع شده است ادامه داد: این ویژگی های خاص در منطقه سورین سبب شده که بین مردم جذابیت ویژه ای داشته باشد و افراد زیادی را جذب کند که متاسفانه این امر سبب آسیب رساندن به طبیعت بکر منطقه شده است.
وی اظهار کرد: مجوز برای احداث خانه باغ صادر نمی شود و این مجوز ها به عنوان خانه های کارگری داده شده که خانه کارگری تعریف خاص خود را دارد و با خانه های ساخته شده تطابق ندارد.
رحیمی خاطر نشان کرد: خانه های کارگری برای زمین ها و باغ هایی که چند نفر کارگر در آن کار می کنند، برای محل استراحت کارگران ساخته می شود که خانه باغ های موجود با این شرایط مطابقت ندارد.
این مسئول اظهار کرد: خانه باغ های موجود خانه رفاهی هستند که صاحبان آنها بیشتر سرمایه دار هستند که بدون در نظر گرفتن ضوابط و مقررات اقدام به ساخت و ساز خارج از قوانین مقررات کردند.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر برای جلوگیری از ساخت و ساز خانه باغ ها اقدامات زیادی انجام شده و مالکان آنها را مجبور به رعایت ضوابط و قوانین ساخت و ساز کردیم.
وی به شرایط و ضوابط خانه های رفاه کارگری اشاره کرد و گفت: برای ساخت و ساز خانه های رفاهی کارگری باید در زمینی حدود 40 متر مربع احداث شود و درخواست را باید به جهاد کشاورزی اعلام شود تا جهاد کشاورزی برابر ضوابط از ادارات مربوط استعلام کند.
رحیمی ادامه داد:جهاد کشاورزی در صورت فراهم بودن شرایط موافقت نامه تغییر کابری در 30- 40 متر مربع را صادر می کند که این موافقت نامه به منزله تغییر کاربری برای ساخت خانه کارگری در 40 متر مربع است.
وی گفت: موافقت نامه به بخشداری ارجاع داده می شود و در صورتی که ساخت و ساز خانه کارگری بلامانع باشد مجوز ساخت صادر می شود.
وی تاکید کرد: مشکلات موجود خانه باغ ها مربوط به سال های گذشته است که ساخت و ساز خانه باغ ها در اوایل دهه 80 شروع شده و هم اکنون به اوج رسیده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون بیش از 600 خانه باغ در بخش ننور در منطقه گردشگری سورین احداث شده که بیشتر آنها بدون در نظر گرفتن شرایط و ضوابط ساخته شده است و متاسفانه بسیاری از ادارات نیز به این خانه باغ ها خدمات رسانی کرده اند.
بخشدار ننور تصریح کرد: متاسفانه جهاد کشاورزی بدون توجه به واقعیت موجود تشکیل پرونده درخواست تغییر کاربری را می دهد و به استان ارسال می کند.
وی گفت: موافقت نامه تغییر کاربری اراضی که صادر می شود در بسیاری از موارد جهاد کشاورزی مالک را توجیه نمی کنند و موافقت نامه صادر شده را برای احداث خانه باغ بکار می برند.
رحیمی تصریح کرد: گاهی افرادی که چند سال قبل ساخت و ساز کرده تشکیل پرونده می دهند و در استان موافقت نامه صادر می شود که این یکی دیگر از قصورهای جهاد کشاورزی است که بارها به صورت مکتوب به جهاد کشاورزی و فرمانداری اعلام کردیم.
بخشدار ننور اظهار کرد: ضوابط و قوانین ساخت و ساز خانه باغ ها از سوی جهاد کشاورزی رعایت نمی شود که متاسفانه این مهم سبب ایجاد مشکلات شده و بیشتر مشکلات به بخشداری متمرکز شده است.
وی گفت: در چند سال اخیر از سوی بخشداری تمامی ضوابط مربوط به ساخت و سازها رعایت شده در صورتی که افراد ضوابط و قوانین را رعایت نکرده باشند مجوز از طرف بخشداری صادر نشده است که خوشبختانه این کار بازتاب مثبتی داشته است.
وی به نحوه نظارت بر خانه باغ ها و تخریب این خانه باغ ها اشاره کرد و افزود: گشت های مشترک نماینده منابع طبیعی, جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، فرمانداری، اداره راه و شهرسازی، دادگستری و شهرداری تشکیل شده که بر ساخت و ساز و ممانعت از ساخت و سازهای غیر قانونی خانه باغ ها نظارت می کند.
بخشدار ننور خاطر نشان کرد: هر کدام از سازمان ها ذی ربط وظیفه دارند بنابر قوانین و شرح وظایف خود بر سا4خت و سازها نظارت کنند.
وی اظهار کرد: در 6 ماه اخیر بیش از 6 مورد تخریب خانه باغ های بدون مجوز انجام شده و همچنان گشت ها در سطح بخش فعال است و از ساخت و سازهای بی رویه در این منطقه جلوگیری می کند.
بانه در 242 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زینب طلائی / **انتشار دهنده: امید بهمنی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا