امروزه برای تهیه نقشه و مرمت بناها از تکنولوژیهای روز استفاده می شود
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
امروزه برای تهیه نقشه و مرمت بناها از تکنولوژیهای روز استفاده می شود
امروزه بسیاری از روشها با گذشته فرق کرده است، در حال حاضر علاوه بر استفاده از تکنولوژی باید از افرادی استفاده کنیم که توان استفاده از تکنولوژی را داشته باشند لذا این کار موجب میشود تا در آینده هم پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، نشست تخصصی”شهر؛ گذشته، حال و آینده” از سوی مرکز اصفهانشناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه هنر اصفهان و دانشکده مرمت برگزار شد.
جمیز سیمسون، معمار شهر ” ادینبرو” در این نشست طی سخنرانی خود با عنوان اصول حفاظت و مرمتهای اخیر شهرهای ونیز، بورا بر اساس استاندارد مرمت بریتانیا، گفت: در شهر ادینبرو میتوانید تاریخ 250 سالهای از تاریخ مرمت در شهر قدیم و جدید آن را مشاهده کنید. یکی از مسائلی که در شهر ادینبرو وجود دارد، مالکیت متفاوت برخی از ساختمانهای آن است که برای حفاظت از آنان باید از تمام مالکان آنجا رضایت گرفت.
وی به تلاش فراوان برای جلب رضایت این مالکان اشاره کرد و بیان داشت: این شهرها یک موجود زنده هستند، ” پاتریک گِدس” متخصص زیستشناسی معتقد است که از علم میتوان برای تغییر شهر استفاده کرد و حتی در شهر ادینبرو از او به عنوان پدر مرمت یاد میشود.
جیمز به کتاب مهم «پاتریک گِدِس» با عنوان «تحول شهر» اشاره کرد و ادامه داد: مبحث «حرص سنجیده» که به نام او ثبت شده، توضیح میدهد که تغییرات اجتناب ناپذیر است و هر تغییری تأثیری دارد. برخی از این تغییرات قابل پیش بینی است اما هر تغییری باید سنجیده شده، آرام و با احتیاط پیگیری شود.
وی افزود: باید بدانیم که همه چیز در حال تغییر بوده، بنابراین کنترل این تغییرات برای آیندگان بسیار مفید است. اهمیت محافظت از این آثار به علتهای مختلف اقتصادی، جامعهشناسانه و حتی محیط زیستی به شمار میرود.
تام ادیمن، باستانشناس اسکاتلندی نیز در این جلسه با ارائه سخنرانی خود با عنوان” مستندسازی و تحلیل مطالعات موردی باستان شناسی ساختمانهای برپا”، بیان داشت: بنده حدود20 سال در زمینه باستان شناسی فعالیت داشتم، همچنین دورههای بسیاری را در زمینه حفاظت تدریس کردم اما بخش عمده کار من درک اثر هنری است که قرار است حفاظت شود و هم چنین پیاده کردن مراحل حفاظتی در اثر هنری و اینکه یادبگیریم این روشی دوسویه است.
وی با اشاره به پیشرفتهای تکنولوژی و استفاده از آن در مرمت و حتی مسائل باستانشناسی، گفت: امروزه بسیاری از روشها با گذشته فرق کرده است. در حال حاضر علاوه بر استفاده از تکنولوژی باید از افرادی استفاده کنیم که توان استفاده از تکنولوژی را داشته باشند ، این کار موجب میشود تا در آینده هم پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم.
ادیمن با اشاره به استفاده از تکنولوژیهای روز برای تهیه نقشه و حتی مرمت بناها، افزود: تکنولوژی در یافتن اطلاعات به ما کمک فراوانی میکند و من همیشه از این موضوع شگفتزده میشوم اما در این بین ما هستیم که باید تصمیم بگیریم که از چه تکنولوژی استفاده کنیم.
ادیمن به کشف قبرستان قدیمی شهر و کلیسا در این شهر اشاره کرد و بیان داشت: باتوجه به قرارگیری قبرها در سطح زمین به ناچار تک تک اسکلتها خارج شدند. در این تحقیق لایههایی از قرن 13 تا سال 1550 یافت شد در ابتدا این پروژه بر عهده گروه حرفهای باستانشناس بود و بعد با موافقت دانشگاه، دانشجویان به عنوان استفاده از کارگاه به پروژه وارد شدند.
این باستان شناس ادامه داد: یکی از نتایج این عملیات استفاده از نرمافزارهای قابل نصب بر روی گوشیهای تلفن همراه بود که میتوان با استفاده از آن تغییرات دانشگاه را از قرن 17 تاکنون مشاهده کرد.
مرکز اصفهانشناسی اصفهان با برگزاری نشستهای مختلف، تلاش میکند که زمینهسازی مناسبی برای مرمت و بازسازی مکانهای تاریخی را فراهم کند.