نظارت بر حمل و نقل دام و فرآورده های دامی با سامانه برخط افزایش یافت
حسن هاشم زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با اجرای این سامانه برخط نظارتی، تا زمانی که رانندگان تاییدیه قرنطینه اداره کل دامپزشکی را نداشته باشند، صدور بارنامه برای جابه جایی مواد دامی و فرآورده های آن امکان پذیر نیست.
وی افزود: بعد از واردات دام و فرآورده های دامی به استان سمنان تمام محموله ها در قرنطینه مورد آزمایش و ارزیابی قرار می گیرد و در صورت سالم بودن به واحدهای پرورشی و مصرفی تحویل داده می شود.
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان سمنان خاطرنشان کرد: 35 نوع محموله شامل دام و فرآورده های دامی در 6 ماهه سال 95 وارد استان سمنان شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 70 درصد افزایش داشته است.
وی بیان داشت: پنج هزار و 800 محموله در نیمسال اول 95 وارد استان سمنان شد که در هشت شهرستان، به وسیله کارشناسان دامپزشکی، اقدامات درمانی، پیشگیرانه و نظارتی بر کنترل بهداشتی محموله های مرسوله به مقصد استان سمنان انجام پذیرفته است.
هاشم زاده گفت: 70 درصد این واردات مربوط به مرغ زنده ،10 درصد جوجه یک روزه، 10 درصد مرغ گوشتی، هشت درصد دام زنده سبک و سنگین و بقیه مربوط به طیف آلایش خوراکی و غیرخوراکی دامی، تخم مرغ خوراکی و کرک برای تولیدات کارخانه ها بوده است.
وی با بیان این که روزانه 55 تن گوشت مرغ در استان سمنان کشتار می شود، بیان داشت: با توجه به ظرفیت بالای پرورش گوشت مرغ در استان، بیش از 55 درصد از این تولیدات گوشت مرغ سمنان به استانهای های همسایه و خارج از کشور صادر می شود.
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان سمنان گفت: نیروهای دامپزشکی در حفظ و حراست از بهداشت عمومی جامعه در برابر تهدیداتی مانند بیماریهای مشترک بین انسان و دام، بر تمام محموله های دام و فرآورده های مرتبط نظارتهای دقیق بهداشتی اعمال می کنند.
از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تا پایان تیر 95 ارزش صادرات محصولات و تولیدات مختلف دام و طیور از استان سمنان به خارج از کشور بالغ بر 25 میلیون دلار بوده است.
6103/6026
خبرنگار: امیرحسین کاشی منش ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان