صنایع تبدیلی نیاز ضروری پرورش شترمرغ در بیجار

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار ایرنا پرورش شترمرغ مولود حدود یک دهه ای است در شهرستان بیجار رونق قابل توجهی یافته است که در صورت حمایت دولت و بانک ها، می تواند به عنوان یکی از ظرفیت های متناسب این دیار جای خود را در اشتغالزایی باز کند و چاره اندیشی خوبی برای رفع بیکاری انباشته شده از گذشته باشد.
در این مدت 2 متولی پرورش دهنده بعنوان شغل دوم و یک نفر بعنوان شغل اصلی بصورت صنعتی در این زمینه فعالیت می کنند. البته در این میان تعدادی واحد دیگر با جمعیت کمتر و با حمایت ستاد اقتصاد مقاومتی بصورت سنتی فعال شده است که فعلا مورد نظر گزارش نیست.
در سه مزرعه فعال مورد نظر حدود 100 قطعه شترمرغ در دست پرورش قرار دارد که پس از رشد لازم بصورت پرواربندی برای مشتریان ثبت نام شده و در نوبت قبلی خرید گوشت قرمز عرضه می شود.
شهرستان بیجار به عنوان یکی از شهرهای استان با جمعیتی حدود 90 هزار نفر دارای ظرفیت‌های مختلفی در بخش کشاورزی، باغداری، دامداری و برخی فعالیت های خُرد مانند پرورش شتر مرغ، زنبور عسل و ماهی سرد آبی است که در صورت راه اندازی صنایع تبدیلی در شرق استان کردستان می تواند قطب تولید محصولات کشاورزی و فرآورده های دامی و طیور برای تامین نیاز به گوشت قرمز و سفید و دیگر فرآورده های طیور استان و حتی کشور محسوب شود.
جایگاه جغرافیایی این دیار خود می تواند، تسهیلات و دسترسی های زیادی را برای تولید کنندگان فراهم کند. این موقعیت جغرافیایی بعنوان شاهراه مرکزی بین استان‌های همدان، آذربایجان، زنجان و کشور عراق از دیگر مزیت ها محسوب می شود.
پرورش شترمرغ مولود یکی از ایده‌های تولیدی نوپایی است که از سوی فعالین برنامه های اقتصادی و تولیدی در این شهرستان بوجود آمد و در حال رشد است.
این ایده با هدف درآمدزایی و اشتغال زایی با استفاده از حمایت های مالی و مشاوره ای پویاتر از گذشته می تواند دیارکهن گروس را به عنوان بنگاه تولیدی معرفی و مشهور نماید.
یک کارشناس اداره جهاد کشاورزی بیجار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این مورد گفت: در استان کردستان چهار واحد صنعتی مولد شتر مرغ وجود دارد که سه مزرعه آن در بیجار و یک مزرعه در دهگلان فعال است.
نورالدین ذوالفقاری شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیای و ارتباط با چند استان را یکی از مزیت های مهم در بیجار ذکر کرد که در توسعه و رشد فعالیت های اقتصادی تاثیر راهبردی دارند.
*صنایع تبدیلی نیاز ضروری
به نظر این کارشناس، پرورش شترمرغ از جمله فعالیت های اقتصادی است که از ظرفیت توسعه و رشد زیادی برخوردار است و با راه اندازی یک واحد صنایع تبدیلی در استان کردستان، ظرفیت های بسیار زیاد و متنوعی برای اشتغالزایی و رونق بیشتر این عرصه در استان و شهرستان بیجار فراهم می شود.
ذوالفقاری به وجود تنوع های زیاد برآمده از ظرفیت های مختلف اقتصادی شتر مرغ اشاره کرد و گفت: شترمرغ دارای پتانسیل های مختلف و بسیار زیاد اقتصادی مقرون به صرفه در صورت راه اندازی صنایع تبدیلی است.
او ادامه داد: علاوه بر تولید گوشت مرغوب آن که از خواص درمانی و تغذیه ای زیادی نسبت به دیگر گوشت های قرمز برخوردار است، یک مزیت مهم و منحصر به فرد دیگری برای شترمرغ وجود دارد که گوشت آن هیچ یک از مضرات موجود در گوشت های قرمز دیگر را ندارد.
این کارشناس جهاد کشاورزی به هفت جنبه مفید اقتصادی برای کار در صنایع تبدیلی برای شترمرغ اشاره و خاطرنشان کرد: ضریب تبدیلی آن نسبت به دیگر صنایع خیلی بالا است.
ذولفقاری نبود یک واحد تبدیلی در استان کردستان را یک مشکل استانی برشمرد و گفت: لازم است این فرصت با حمایت ستاد اقتصاد مقاومتی، ادارات ونهادهای حمایتی که دغدغه اشتغال و تولید دارند راه اندازی شود و آن وقت همه خواهند دید این ظرفیت چقدر در رونق اقتصادی این صنعت تاثیر گذار و راهگشا است.
او از سودآوری پرورش شترمرغ علاوه برگوشت آن خبرداد و افزود: تهیه نخ بخیه جراحی از روده آن، تهیه روغن درمانی، تهیه تزیینات منزل از تخم آن که درحد ظروف چینی استحکام دارد، استفاه از پر آن در صنایع لحاف دوزی بخاطر خاصیت مهم درجمع آوری گرد و غبار و استفاده از پوست آن در صنایع نساجی استقبال خوبی وجود دارد.
تشکیل تعاونی و یا همراهی با تعاونی های دیگر، به نظر این کارشناس می تواند برای جذب دیگر مزرعه داران پرورش شترمرغ که هم اکنون بصورت سنتی و غیر استاندارد در بیجار فعال هستند مفید باشد.
او تاکید کرد: لازم است مدیریت بیشتر با همکاری همه فعالین در این بخش اعمال گردد تا ضمن کاهش هزینه های بسیار زیاد خرید جوجه از انواع یک روزه، چند روزه و چند ماهه از سایر نقاط دور دست مانند، اصفهان و دیگر نقاط دور کشور، زمینه تبدیل شدن بیجار به عنوان قطب تولید و پرورش شترمرغ فراهم شود.
درحال حاضر درشهرستان بیجار که در شرق استان کردستان واقع شده است، تعداد زیادی مرغداری گوشتی، یک واحد مرغداری تخم گذار و سه مزرعه پرورش شترمرغ مولد وجود دارد.
7350/6108
**خبرنگار: سید باقر سبحانی/ ** انتشار دهنده: امید بهمنی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا