افزایش سه برابری تولید بذر مونوژرم چغندر قند در استان اردبیل

فرشید مطلوبی روز چهارشنبه افزود: افزایش سطح زیر کشت چغندر قند و میزان تولید محصول در واحد سطح در سایه استفاده از بذور مرغوب و اصلاح شده و بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی چغندر کاران محقق شده است.
او گفت: میانگین تولید بذر چغندر قند طی 10 سال گذشته در استان اردبیل یک هزار و 300 کیلوگرم بوده که امسال این میزان 30 درصد افزایش یافته و برای اولین بار در تاریخ 70 ساله کشت این محصول در استان به یک هزار و 700 کیلوگرم در هکتار رسیده است.
او یکی از راهکارهای اساسی در افزایش سطح زیر کشت و تولید این محصول را حمایت از شرکت های خصوصی دانش بنیان در این زمینه دانست و افزود: حمایت از این شرکت ها می تواند در افزایش سهم بازار داخلی بذور ایرانی و افزایش تولید این محصول تاثیرگذار باشد.
به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، او به رفع مشکلات صادرات این محصول به کشورهای همسایه بویژه روسیه اشاره کرد و افزود: برنامه ریزی های لازم در زمینه صادرات این محصول ارزشمند به کشورهای همسایه انجام شده و امیدواریم با عملی شدن صادرات بیش از پیش شاهد افزایش سطح زیرکشت و تولید این محصول در استان باشیم.
پارسال در 2 هزار و 753 هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل چغندر قند کاشته شده بود که قسمت عمده این کشت در مناطق شمالی استان از جمله شرکت های کشت و صنعت و دامپروری مغان به میزان 2 هزار و 109 هکتار ، کشت و صنعت پارس به میزان 252 هکتار و بخش خصوصی پارس آباد و اردبیل نیز به میزان 392 هکتار صورت گرفته بود.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: عارف شیرزاد
6018/ 1257

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا