آبرسانی به روستاهای استان فارس 10هزارمیلیاردریال نیازدارد/ برخورداری 33 هزار نفرروستاییان از آب شرب

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از روز شنبه خبرنگار اعزامی ایرنا به استان فارس، «علی بوستانی» در جریان بازدید خبرنگاران از فعالیت های صنعت آب و فاضلاب استان فارس گفت: استان فارس دارای چهار هزار و 220 روستا و آبادی با یک میلیون و 475 هزار و 350 نفر جمعیت است که نزدیک به یک میلیون و 250 هزار نفر آنان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت پوشش خدمات آب شرب روستایی قرار دارند.
به گفته وی، این استان با دارا بودن 405 هزار مشترک آب شرب روستایی، دارای 18 هزار کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع آب در مدار بهره برداری است؛ اما از نظر منابع تامین آب جزو استان های مشکل دار کشور به مشار می رود.
این مقام مسوول افزود: یک هزار و 800 چاه، چشمه و قنات، منابع اصلی و عمده تامین آب شرب روستاها هستند و آب تعداد معدودی از روستاها نیز از سد «درودزن» تامین می شود.
مدیرعامل آبفار استان فارس اضافه کرد: خشکسالی های 15 سال گذشته موجب شده است تا در برخی نقاط استان، عمق چاه های آب های شرب به بیش از 400 متر برسد و بطور نمونه عمیق ترین چاه آب شرب کشور با عمق 550 متر در این استان وجود دارد.
بوستانی یادآوری کرد: شرایط پیش گفته سبب شده است تا چاه های تامین آب شرب هر یک بین دو تا سه بار کف شکنی شوند و حتی برای ذخیره بیشتر آب، پس از رسیدن به سنگ بستر، این چاه ها به صورت افقی در کف توسعه یابد.
مدیرعامل آبفار استان فارس ، قیمت تمام شده تامین آب شرب را یکی از مشکلات موجود برشمرد و گفت: تامین هر مترمکعب آب شرب در مناطق روستایی استان بطور میانگین با هزینه 11 هزار ریال انجام می شود، اما در مقابل با قیمتی کمتر از سه هزار ریال فروخته می شود که به معنای دریافت کمتر از 30 درصد قیمت تمام شده از مردم است.
بوستانی با اشاره به آثار خشکسالی هفت سال اخیر در استان، ادامه داد: تاکنون 834 حلقه چاه از مدار بهره برداری خارج شده و هدایت الکتریکی منابع تامین آب با افت کیفیت محسوس به بیش از 28 هزار موس بر سانتیمتر رسیده است.
هدایت الکتریکی آب نشان دهنده میزان املاح هادی موجود در آب است. واحد هدایت الکتریکی که آن را با EC نیز نمایش می دهند ohm-1 یا mho است و واحد هدایت الکتریکی ویژه آب µ mho/cm (میکرو موس بر سانتیمتر) که در سیستم SI با µSiemens/cm (میکرو زیمنس بر سانتیمتر) نمایش داده می شود.

** آبرسانی 700 روستا با تانکر
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب روستایی استان فارس خاطرنشان کرد: هم اینک 84 دستگاه آب شیرین کن برای تامین آب شرب تعدادی از روستاها بکارگیری شده و 650 روستا نیز از طریق تانکر به صورت سیار آبرسانی می شود که در زمان اوج خشکسالی ها حتی به 700 روستا هم می رسد.

** دستاوردهای آبفار استان فارس در دولت یازدهم
به گفته این مقام مسوول، 1040 میلیارد ریال (104 میلیارد تومان) از منابع صندوق توسعه ملی تاکنون در اختیار این شرکت قرار گرفته و بیش از هزار و 400 کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع در سه سال و نیم گذشته در جریان اجرای پروژه ها ساخته شده است.
بوستانی توضیح داد: با توجه به تخصیص 100 درصدی اعتبارات صندوق توسعه ملی، آبرسانی به 352 روستای استان با جمعیت نزدیک به 245 هزار نفر تا پایان سال مالی 1395 انتظار می رود.
وی تصریح کرد: طرح جامع آبرسانی روستایی استان فارس نیازمند 10 هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر برای آبرسانی به همه روستاهای استان است و این اعتبار شامل هزینه های نوسازی و تعویض شبکه های فرسوده نیز می شود.
به گزارش ایرنا، پیش از این حمیدرضا جانباز مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به تخصیص 500 میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آب رسانی به روستاها، اعلام کرده بود، یک میلیارد دلار دیگر برای برخورداری همه روستاهای بالای 20 خانوار کشور از آب مورد نیاز است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، این مصوبه را در تاریخ 21 آبان 1394 برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت نیرو، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و صندوق توسعه ملی ابلاغ کرد.
جانباز تصریح کرده بود، تحقق این مهم امکان آن را فراهم می سازد تا دست کم دو میلیون و 100 هزار نفر از جمعیت روستایی کشور از خدمات آب شرب برخوردار شوند.
براساس مصوبه هیات وزیران، معادل ریالی مبلغ 500 میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات با نرخ سود متعارف نظام نامه آن صندوق، در چارچوب برنامه عملیاتی مورد تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و مبادله موافقتنامه طرح های مربوط در اختیار وزارت نیرو قرار گیرد تا برای اجرای طرح های آب رسانی به روستاها با اولویت پروژه هایی که در سال های 1394 و 1395 به بهره برداری می رسند، هزینه شود.

** فرسودگی 40 درصد شبکه های توزیع آب روستایی
به گفته مدیرعامل آبفار استان فارس، نزدیک به 40 درصد شبکه های توزیع آب شرب روستایی استان با عمر بالای 25 سال نیازمند تعویض است.
بوستانی افزود: به رغم محدودیت های مالی دولت، تاکنون 300 میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران، 390 میلیارد ریال از مطالبات جاری و معوق تامین کنندگان و فروشندگان تجهیزات و 15 میلیارد ریال از مطالبات بازنشستگان شرکت پرداخت شده است.
مدیرعامل آبفار استان فارس همچنین، اجرای طرح جامع هوشمند مشترکان روستایی برای نخستین بار در کشور، راه اندازی مجمع خیران آبرسان و طراحی، تدوین و پیاده سازی طرح جامع آبرسانی روستایی استان را از جمله اقدام های انجام شده در استان در دولت یازدهم عنوان کرد.
بوستانی در پایان گفت: 95 درصد آب موجود در استان در بخش کشاورزی و پنج درصد باقیمانده در بخش های صنعت و شرب استفاده می شود و برای رفع مشکلات آبرسانی شرب به مناطق روستایی، نیازمند همکاری سایر بخش ها هستیم.
اقتصام ** 3065 **1561** خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشاردهنده: مژگان توانا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا