دامداران نکات بهداشتی را به منظور جلوگیری از بروز بیماری تب برفکی رعایت کنند
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از روز سه شنبه ایرنا؛ خسرو شهبازی در جلسه هماهنگی مبارزه علیه تب برفکی با حضور مدیرکل دامپزشکی استان و کارشناسان این حوزه، سران ایلات و عشایر استان، بسیج عشایری و امور عشایری در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی افزود: بیماری تب برفکی سریع انتقال می یابد و مقاومت بالایی دارد لذا جلوگیری از زخمها و تماس دامها با یکدیگر میتواند از انتقال بیماری جلوگیری نماید.
او از برنامهریزی برای مایه کوبی سه میلیون راس دام علیه تب برفکی در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: تمهیدات و هماهنگی لازم برای مبارزه با تب برفکی در استان اندیشیده شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه سال گذشته نیز مقابله با بیماری تب برفکی انجام شده و تا پایان خرداد ماه سال جاری ادامه داشت افزود: امسال نیز از اول دی به مدت 40 روز مایه کوبی سه میلیون راس دام توسط اکیپهای دامپزشکی استان انجام خواهد گرفت.
شهبازی با اشاره به اینکه هیچ کمبودی از لحاظ تامین واکسن برای پیشگیری از تب برفکی در استان نداریم تصریح کرد: به همین منظور 2 میلیون واکسن تهیه شده و یک میلون واکسن نیز در روزهای آینده به استان وارد میشود.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون گاوها در 2 مرحله انجام میگیرد گفت: واکسیناسیون در مرحله اول با اعتبارات دولتی تامین هزینه شده اما در مرحله بعد توسط خود دامداران انجام میگیرد.
او گفت: واکسن موجود در استان دارای کیفیت بالایی بوده و در داخل کشور تولید شده است.
تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان میشود. این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر میشود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.
آبریزش دهان و بینی به همراه تب بالا از نشانه های آغازین بیماری است و شیوع آن در دام های جوان موجب مرگ ناگهانی می شود.
بروز تاول هایی در دهان، تاج سم و نوک سرپستانک ها، لنگش، بی اشتهایی و کاهش تولید از دیگر علایم این بیماری ویروسی است.
3033.انتشار دهنده: فرزاد نویدی.