16هزار میلیارد تومان برای احیای واحدهای صنعتی کشور تخصیص یافت
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، محمد باقر نوبخت عصر دوشنبه در نشست مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در سالن غدیر استانداری اراک افزود: در عالی ترین سند فرادستی نظام بعد از قانون اساسی، تحقق اهداف توسعه یافتگی در افق 1404 و در کنار آن ایستادن در جایگاه نخست اقتصادی و فناوری در منطقه است.
وی بیان کرد: توسعه در سال 1395 مقصد برنامه پنجم و ششم است و این تحقق این امر از طریق رفع موانع تولید میسر است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: توسعه از طریق تسریع در تکمیل طرح های عمرانی دولتی با جدیت دنبال می شود و برای رفع موانع در مسیر کمک به واحدهای تولیدی، مقرر شد حداقل برای هفت هزار و 500 واحد تولیدی زیان ده یا کم کم توان شناسایی شده در کشور، 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات درنظر گرفته شود.
نوبخت اظهار کرد: با توجه به ماهیت غیر دولتی بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور، باید تسهیلات بانکی به عنوان سرمایه در گردش و سرمایه ثابت در اختیار این واحدها قرار گیرد.
وی عنوان کرد: بر اساس گزارش استاندار مرکزی در این راستا، حدود پنج هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار 703 واحد تولیدی از مسیر مستقیم با بانک و یا از طریق فرایند رونق تولید قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: 13 هزار واحد در سطح ملی از این تسهیلات استفاده کرده اند و امید است روز به روز شاهد رفع موانع تولید باشیم.
نوبخت گفت: در شرایطی که نیازمند رشد اقتصادی و پویا در جامعه هستیم، هپکو و واگن سازی پارس با ظرفیت زیر 40 درصد فعالیت دارند و این امر زیبنده نیست.
معاون رئیس جمهوری افزود: منابع مالی دولت محدود است اما به نسبت سال گذشته هم اینک قیمت نفت به بالای 50 دلار رسیده و متوسط فروش امسال حدود 42 دلار بوده است.
وی عنوان کرد: میزان فروش نفت کشور به برکت رفع تحریم ها و برجام افزایش یافته است.
نوبخت یادآور شد: با توجه به نوسانات قیمت نفت در بازار جهانی، اوپک به دنبال کاهش عرضه و فروش بود، اما جمهوری اسلامی ایران به درستی مقاومت کرد و پیروز شد.
وی عنوان کرد: فروش نفت ایران در گزارش ماه گذشته وزیر نفت، 2 میلیون و 900 هزار بشکه بوده که البته این میزان دایمی نیست اما متوسط ماه های گذشته نیز 2 و نیم میلیون بشکه بوده است.
نوبخت بیان کرد: جای خوشبختی است که در این دولت بسیاری از واحدهای تولیدی رونق گرفتند و با خزانه محدود دولت همه مشکلات را دنبال می کند.
وی گفت: در چند روز گذشته جمعی از هموطنان در سیستان و بلوچستان گرفتار سیلاب شدند و آب به هامون خشک رسید ودر پی آن خسارت های سنگینی نیز به بار آمده که دولت باید آن را جبران کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: سرمازدگی مرکبات شمال کشور و بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از دیگر خسارت های وارد شده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نوبخت اظهار کرد: تخصیص بهینه منابع اساس بودجه ریزی است و ارزش کار دولت به این است که با منابع محدود بهترین تخصیص ها در دستور کار قرار می دهد.
وی بیان کرد: امروز در سفر به استان مرکزی از مجتمع حوزوی خاتم الانبیاء (ص) بازدید شد و ساخت این مجتمع بزرگ معنوی بیانگر توسعه در عرصه فرهنگ و دین است.
نوبخت تصریح کرد: بر اساس الگویی که مد نظر رهبر معظم انقلاب است، فرهنگ زیر ساخت توسعه و از ابعاد آن است.
نوبخت بیان کرد: جای خوشحالی دارد که در استان مرکزی که استانی صنعتی است به مسائل دینی و فرهنگی توجه ویژه شده است و این مسائل توسط نماینده ولی فقیه در استان مرکزی که شخصیتی بزرگ و اثرگذار در جمهوری اسلانی ایران است، دنبال می شود.
به گزارش ایرنا، وی در خصوص اعتبارات سفر رئیس جمهوری به استان مرکزی نیز گفت: در این سفر حدود 9 هزار و 300 میلیارد ریال مصوب شده است.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: پیگیری مصوبات سفر و سایر مسائل کوچک و بزرگ این استان توسط نماینده عالی دولت در استان مرکزی با جدیت پیگیری می شود که این موضوع جای تقدیر دارد.
نوبخت گفت: مطالبات نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و استاندار مرکزی و مطالبات کارگران شرکت هپکو و واگن سازی اراک به عنوان مصوبه این شورای اقتصاد مقاومتی استان پیگیری می شود.
وی ادامه داد: حضور در نشست های شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها فرصت مغتنمی برای مدیران استان ها و مسئولان ملی است تا در یک گفت و شنود متقابل موانع و مشکلات در کنار ظرفیت هایی که در استان ها وجود دارد، بازگویی و مورد توجه قرار گیرد.
نوبخت اظهار کرد: پس از سفر کاروان تدبیر و امید به استان مرکزی متعهد به سفر به این استان بودم و پس از این سفر، مسئول سفرهای رئیس جمهوری برای پیگیری سایر موارد سفرهای مکرری به استان خواهند داشت.
وی بیان کرد: انتظار است مدیران و مسئولان دستگاه های مختلف این استان گزارش فعالیت های خود را ظرف یک تا 2 هفته آینده ارایه دهند و موارد از طریق رئیس سازمان برنامه و بودجه به تهران گزارش شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی هم در این نشست گفت: در سفر رئیس جمهوری و کاروان تدبیر و امید به این استان 9 هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار برای 55 طرح مصوب شد که از این میزان چهار هزار و 230 میلیارد ریال اعتبار آن مربوط به سال 95 است.
رقیه یادگاری افزود: از مجموع چهار هزار و 230 میلیارد ریال امسال، تاکنون سه هزار و 150 میلیارد ریال تخصیص اعتبار شده است که بیانگرتحقق 74 درصدی از تخصیص اعتبار مصوبات سفر است.
وی بیان کرد: در این سفر مهمترین و تاثیرگذارترین طرح هایی که در توسعه استان نقش موثری داشت، انتخاب شده است.
به گزارش ایرنا، نماینده مردم ساوه و زرندیه نیز در این نشست گفت: در بین نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی وحدت ویژه ای وجود دارد.
محمدرضا منصوری افزود: این وحدت نقش موثری در حل تنگناهای استان و توسعه بیشتر در بخش های مختلف دارد.
وی بیان کرد: خط سریع السیر در مسیر اراک، ساوه و همدان بار ترافیکی تهران را تا حد زیادی کاهش می دهد که توجه به این مهم امری ضروری است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه ادامه داد: اگر مالیات اخذ شده در استان مرکزی در داخل استان هزینه شود موجب افزایش می شود که انتظار است این موضوع مورد توجه ویژه قرار گیرد.
محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی در سفر خود به استان مرکزی با نماینده ولی فقیه در این استان دیدار و از مجتمع حوزوی خاتم الانبیاء (ص)، 2 واحد تولیدی و صنعتی هپکو و واگن پارس اراک نیز بازدید کرد.
استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور بیش از دو هزار و 900 واحد صنعتی کوچک و بزرگ دارد.
3005/3075/خبرنگار:معصومه صفری***انتشار دهنده: حسین مهدی زاده اصفهانی