8 سرفصل بهره وری از آب کشاورزی در کشور تدوین شد

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، گودرز نجفیان روز دوشنبه در گردهمایی سالانه ذرت و گیاهان علوفه ای که با حضور محققان این بخش در کرج برگزار شد، افزود: این برنامه ها باید برش استانی و منطقه ای داده شود و ابلاغ شوند و مهم ترین کار در این برنامه اصلاح برای ارقام پرمحصول است.
وی بیان داشت: همواره برای کشت ارقام پرمحصول و کم آب بر معرفی می شود که می توان به ذرت و گندم اشاره کرد و این ارقام متحمل به خشکی و زودرس و میان رس هستند.
وی اضافه کرد: در کشت این محصولات زراعی با ثابت نگه داشتن عملکرد در مصرف آب صرفه جویی می کنیم که در گندم و ذرت توفیقات خوبی داشته ایم.
این مسئول روش دیگر را به زراعی دانست و گفت: آرایش های کاشت، تناوب کاشت و سیاست های حفاظتی باعث می وشد در مصرف آب و قدرت نگه داری آب و بهره وری آب موثر باشد.
وی بیان داشت: برای ارتقای بهره وری آب کشاورزی در14 محصول برنامه ارایه کرده ایم.
وی اظهار داشت: اگر چه برای ارتقای بهره وری آب بر روی 50 محصول کار می کنیم ولی آنچه که تدوین شده بر روی 14 محصول همچون گندم، ذرت، جو، کلزا، سویا، فلفل، بادمجان و … است.
نجفیان گفت: برای بهره وری آب در سطح جهانی با تعامل با معاونت زراعت باید به یک همفکری و همگرایی برسیم و چالش ها را ارایه و به راهکارهای مناسب برسیم.
وی روش دیگر را برای کاهش مصرف آب کشت نشایی برشمرد و افزود: برای این موضوع ستادی در معاونت زراعت تشکیل شده تا در زمان زراعت در یکی دو آب اول صرفه جویی کنیم.
نجفیان توسعه کشت حفاظتی و تغییر فصل کاشت را از دیگر برنامه ها برای بهره وری آب دانست و بیان داشت: استفاده از مالچ های گیاهی و پلاستیکی از دیگر برنامه هها برای ارتقای بهره وری مصرف آب است.
وی گفت: تغییر سیستم های آبیاری و تبدیل آن ها به روش های نوین از دیگر برنامه ها است و باید با کشاورزان برای ایجاد مزارع الگویی تعامل بیشتری ایجاد کنیم.
رئیس موسسه تحقیقاتی تهیه، تولید و اصلاح نهال و بذر با اشاره به واردات دانه ذرت، افزود: زراعت ذرت کشور توسط واردات غیرمترقبه نشانه رفته است به طوریکه در سال های گذشته حدود 4 میلیون تن وارد می شده ولی اکنون این عدد به 6.5 میلیون تن در سال رسیده است.
وی بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن برای حمایت از تولید داخل باید این مشکل را رفع کنند و اختلاف قیمت محصول تولیدی داخلی با وارداتی برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد می کند.
6156 / 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی** انتشار دهنده : محمد عزیزپور

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا