صادرات 6.6 میلیارد دلاری مواد و صنایع معدنی در سال 95
پایگاه خبری ارک خبر-شیراز:
صادرات 6.6 میلیارد دلاری مواد و صنایع معدنی در سال 95
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: 6.6میلیارد دلار مواد و صنایع معدنی در سال 95 به خارج صادر شد که این رقم در مقایسه با سال 94 بیانگر 15 درصد افزایش است.
به گزارش ارک خبربه نقل ازایرنا، جعفر سرقینی سه شنبه در پانزدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران در شیراز افزود: سال 95 تنها در بخش معدن 1.2 میلیارد دلار مواد معدنی صادر شده که به لحاظ وزنی 60 درصد و از نظر ارزش 56 درصد نسبت به سال 94 افزایش داشته است.
او اظهار کرد: در مقطعی اعلام شد که بخش معدن کشور در سال 95 رشد منفی داشته که من این مساله را تکذیب کردم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: پس از بررسی مشخص شد که آمار و ارقامی که مبنای آن گزارش قرار داشته کاملا اشتباه بوده و آن آمار نادرست هم به دلیل بی مبالاتی برخی در بانک مرکزی ثبت شد.
سرقینی اضافه کرد: ما نیز آمار و ارقام درست را ارائه دادیم که بر اساس آن در سه ماهه سوم سال 95 رشد معدن توسط بانک مرکزی 10 و هفت دهم درصد، در سه ماهه چهارم 10و چهار دهم اعلام شد و سه ماهه اول و دوم هم قرار است اصلاح شود.
وی ادامه داد: امروز نیز بانک مرکزی رشد حوزه معدن در کشور را 2 درصد اعلام کرده است.
او بیان کرد: امکان ندارد در حالی که معدن رشد منفی دارد، رشد صادرات مثبت باشد، مگر می شود صادرات مواد معدنی 60 درصد رشد داشته باشد و خود معدن رشد منفی داشته باشد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به افزایش میزان تولیدات معادن کشور نسبت به دوره های گذشته، اظهار داشت: امروز میزان تولیدات معدنی کشور به 400 میلیون تن در سال رسیده و میزان تولید سیمان نیز از 20 میلیون تن به 83 میلیون تن در سال افزایش یافته است.
سرقینی افزود: اما امروز به آن میزانی که در حوزه معدن رشد داشتیم در بحث نظارت رشد نداشته ایم و یکی از مشکلات موجود ما این است که نتوانستیم نظارت را مکانیزه کنیم که البته این به معنای نبود نظارت نیست بلکه در این بخش هنوز به روش سنتی عمل می کنیم.
او گفت: سازمان نظام مهندسی معدن تنها سازمانی است که می تواند نظارت را مکانیزه کند و هیچ مجموعه دیگری نمی تواند این کار را انجام دهد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تسلیت مجدد به خانواده قربانیان حادثه معدن زغال سنگ زمستان یورت افزود: در هر صنعتی ممکن است اتفاقی بیافتد چرا که فعالیت همیشه با خطر همراه است اما ما باید در مقابل خطرات به سمت ایمنی حرکت کنیم.
سرقینی ادامه داد: تفاوت کار معدن با سایر فعالیت ها در این است که مثلا اگر یک کارخانه دچار اتفاقی شود بعد از چند ماه مجددا فعالیت خود را آغاز می کند اما برخی معادن ما که دچار حادثه شده اند هیچگاه دو باره فعال نشده و برای همیشه تعطیل شده اند.
او افزود: در حالی که بیش از 2 ماه است که از حادثه معدن زمستان یورت می گذرد اما هنوز این معدن را آنقدر نتوانسته ایم باز کنیم که اعضای کمیته حقیقت یاب بتوانند نظر اولیه خود را اعلام کنند و فعلا در همین مرحله کار متوقف است تا معدن بازسازی و پاکسازی شود و کمیته بتواند نظر نهایی خود را اعلام کند.
وی، ابراز امیدواری کرد که سازمان نظام مهندسی معدن به گونه ای عمل کند که شاهد حوادثی مانند معدن زمستان یورت نباشیم.
در حادثه انفجار و ریزش تونل شماره یک معدن زمستان یورت شهرستان آزادشهر در شرق استان گلستان که سیزدهم اردیبهشت ماه 96 رخ داد، 43 معدنچی جان خود را از دست دادند و 79 نفر مصدوم شدند.