گوگرد به محصولات جانبی ذوب آهن اصفهان اضافه شد
پایگاه خبری ارک خبر- اصفهان:
گوگرد به محصولات جانبی ذوب آهن اصفهان اضافه شد
به همت تلاشگران مديريت توليدات كك و مواد شيميايي در سال ” اقتصاد مقاومتي ، تولید و اشتغال” گوگرد به محصولات جانبی ذوب آهن اصفهان اضافه شد . در اين خصوص با مهندس علائی سرپرست واحد 2 بازیابی مواد گفتگو نموديم كه در پي مي آيد :
مهندس علائی گفت : پس از توقف باتری های شماره یک و دو و نیاز شدید کارخانه به کک ، راه اندازی پروژه کک سازی توازن در اولويت اول کارخانه قرار گرفت. لذا با تشکیل جلسات با حضور مدیرعامل، معاونین، مدیران ارشد و مدیران اجرائی و ستادی و … روند اجرای پروژه تسریع گردید.
وي افزود : مقرر شد باتری شماره سه به همراه واحد دو زغال و بخشی از واحد های پالایشگاه دو گاز کک و انرژی و بیوشیمی راه اندازی و سپس مابقی واحد ها تکمیل و در مدار تولید قرار گیرد. لذا این مهم انجام و در اسفند ماه 1391 بهره برداری از باتری شماره سه آغاز گردید.
سرپرست واحد 2 بازیابی مواد ادامه داد : در آن زمان فقط زیر واحد های سردکننده های اولیه، الکتروفیلترها، مکنده ها، دکانترها و مخازن تصفیه آب آمونیاکی در پالایشگاه شماره دو گاز کک راه اندازی شده بود و ترکیبات قطران و نفتالین از گاز کک حذف می گردید و هنوز ناخالصی های ترش کننده گاز کک یعنی ترکیبات آمونیاک و سولفید هيدروژن در گاز کک موجود بود، بنابراین امکان مصرف کامل گاز کک به دلیل ترش بودن آن امکان پذیر نبود و حجم زیادی از آن در مشعل باتری سه سوزانده می شد.
وي خاطر نشان كرد : نظر به ارزش حرارتی و اقتصادی گاز کک و همچنین مسائل زیست محیطی ناشی از سوزاندن آن در مشعل و خورندگی گاز کک ترش، از همان ابتدای سال 1392 راه اندازی زیر واحد های باقیمانده طرح توازن در دستور کار قرار گرفت. عملیات تامین و نصب تجهیزات شروع و راه اندازی تجهیزات به صورت تکی و تجمعی یکی پس از دیگری صورت پذیرفت. اما به دلیل اینکه در این پالایشگاه از فرآیند جدید کلاوس ( Claus ) جهت تصفیه گاز کک بهره گرفته شده و فرآیند کاملا تحت کنترل نرم افزار بوده و پیمانکار چینی نیز تسلط کافی به این فرآیند نداشت، پروسه راه اندازی آن زمان برد .
مهندس علايي گفت : ابتدا چندین نوبت با حضور سوپروایزهای چینی اقدام به راه اندازی این واحد شد اما عملیات راه اندازی به دلیل ابهام نرم افزار کنترلی و برخی مسائل تجهیزاتی با شکست مواجه شد. لذا تصمیم گرفته شد ابتدا مسائل تجهیزاتی حل و پس از استخراج منطق برنامه به کمک مهندسی معکوس از نرم افزار چینی نسبت به راه اندازی واحد اقدام گردد. اما به دليل اینكه عملیات زمان بر بود با ابتکار بهره بردار و با تغییر در فرآیند جذب NH3 و H2S ( زیر واحد 4005 ) گاز کک به کمک آب نرم به صورت موقت از آمونیاک و جزئی از سولفید هيدروژن عاری گردید و به تبع آن امکان راه اندازی زیر واحد های جذب و تقطیر بنزول نیز میسر شد و توانستیم گاز کک را به صورت قابل قبول از ناخالصی آمونیاک، بنزول خام، نفتالین و جزئی از سولفید هيدروژن عاری کنیم و لذا امکان مصرف آن در قسمت های بیشتری از کارخانه میسر گردید.
وي اظهار داشت : پس از حل مسائل تجهیزاتی و استخراج منطق برنامه که با تلاش پرسنل مدیریت اتوماسیون و ارتباطات صورت پذیرفت واحد کلاوس آماده راه اندازی شد. لذا پس از تشکیل جلسات فشرده در آذرماه 1395 عملیات هیت آپ کوره کلاوس شروع و در تاریخ 15/10/95 با تولید و ارسال گاز اسیدی به کوره کلاوس و راکتورهای مربوطه گوگرد تولید، دانه بندی و به محصولات جانبی کارخانه اضافه شد. تا کنون حدود700 تن گوگرد تولید، دانه بندی، انبار و بخشی از آن نیز فروخته شده است.
سرپرست واحد 2 بازیابی مواد در پاسخ به اين سوال كه راه اندازی واحد کلاوس و تصفیه کامل گاز کک چه مزايايي دارد ، چنين گفت : از اين طريق امکان مصرف آن در کلیه بخش های کارخانه میسر شد ، بنابراین به مقدار قابل توجهی از مصرف گاز طبیعی کاسته و صرفه جوئی قابل ملاحظه ای حاصل شد كه نتايج آن در نمودارها درج شده است .
مهندس علايي در پایان از تلاش های کلیه معاونت ها و مدیریت های کارخانه که در جهت تکمیل و راه اندازی این واحد همکاری نمودند تشکر و قدر دانی نمود.