هشت کشور بزرگ جهان اسلام بر افزایش ایمنی پرواز تاکید کردند
پایگاه خبری ارک خبر-اسلام اباد:
هشت کشور بزرگ جهان اسلام بر افزایش ایمنی پرواز تاکید کردند
کنفرانس دو روزه مدیران کل و کارشناسان شرکت های هواپیمایی عضو ‘دی – 8’ (هشت کشور بزرگ جهان اسلام) با تاکید بر افزایش ایمنی پرواز در اسلام آباد به کار خود پایان داد.
به گزارش ارک خبربه نقل از ایرنا، اعضای یازدهمین نشست مدیران کل و کارشناسان شرکت های هواپیمایی عضو ‘دی – 8′ در پایان نشست دو روزه خود در اسلام آباد پاکستان، افزایش استانداردهای ایمنی در صنعت حمل و نقل هوایی از سوی اعضاء را خواستار شدند.
گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ (D۸) گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی’ ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه’ است.
این گروه در ۱۵ ژوئن ۱۹۹۷ (۲۵ خرداد ۱۳۷۶) به پیشنهاد نجمالدین اربکان رهبر حزب اسلامگرای رفاه و نخست وزیر وقت ترکیه با هدف تقویت همکاریهای اقتصادی کشورهای عضو تشکیل شد.
اعضای این اجلاس در نشست اسلام آباد همچنین در خصوص استفاده بهینه از فرصت های همکاری دو یا چند جانبه در صنعت هواپیمایی و استفاده از ظرفیت های اعضا را خواستار شدند.
این اجلاس دو روزه که برای نخستین بار در پاکستان برگزار شد، از سوی سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان برگزار شد.
‘آرش خدایی ‘ قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری ایران، ریاست هیات ایرانی شرکت کننده در این نشست را بر عهده داشت.
‘سید علی موسوی» دبیرکل ایرانی دی 8 نیز در این اجلاس در سخنانی گفت:دی 8 هدف رسیدن به 500 میلیارد دلار تجارت درون اعضا را دنبال می کند.
وی اضافه کرد:رهبران دی 8 این هدف را مد نظر دارند تا با ارتقای سطح مبادلاتی تجاری، همگرایی بیشتری بین کشورهای عضو تحقق یابد.
وی در خصوص فعالیت های دی 8 در سال آینده میلادی نیز گفت: 16 و 17 فوریه ( 27 و 28 بهمن ) در اسلام آباد نشست وزیران تجارت برگزار می شود که دستور کار آن تمام کردن مذاکرات تعرفه ترجیحی بین کشورهای عضو و آینده تجارت درون منطقه ای است.
‘محمدرضا بلبلی ‘از کارشناسان سازمان هواپیمایی کشوری ایران و نماینده سازمان هواپیمایی کشوری در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره)، با موضوع فعالیت های صنعت حمل و نقل هوایی ایران در این اجلاس سخنرانی کرد.
رییس هیات مدیره هواپیمایی کشوری پاکستان نیز در سخنانی در این اجلاس گفت:در این اجلاس، مسئولان صنعت حمل و نقل هوایی کشورهای عضو D-8 در نشست های تخصصی در خصوص چالش های کلیدی بخش حمل و نقل هوایی این کشورها تبادل نظر کردند.
‘عاصم سلیمان ‘ اضافه کرد:شرکت کنندگان در این اجلاس همچنین در خصوص اهمیت گسترش صنعت هوانوردی، وضعیت این صنعت در کشورها و وضعیت نیروی کار فعال در این بخش در زمینه های ایمنی، ایمنی هواپیماهای بدون سرنشین و مقررات بین المللی و منطقه ای بحث و تبادل نظر کردند.
وی برگزاری این رویداد را فرصت مناسبی برای اعضا در راستای بهره گیری از تجربیات دیگر کشورها و تدوین شیوه نامه و مسیر همکاری های آینده اعلام کرد.
به گزارش ایرنا کشاورزی، صنعت، انرژی، حمل و نقل و ارتباطات، تجارت و گردشگری از جمله زمینه هایی است که در سازمان دی.8 در اولویت قرار دارد و در این رابطه اقدامات مناسبی برای تسهیل تجارت میان کشورهای عضو صورت گرفته است.
موافقتنامه تجارت ترجیحی، موافقتنامه تسهیل صدور روادید بازرگانی، همکاری های هواپیمایی کشوری، موافقت اولیه تاسیس دانشگاه دی.8 در همدان، همکاری های علمی و فناوری، تشکیل فدراسیون اتاق های بازرگانی از جمله این اقدامات است.