نگاهی به فناوری در هفته ای که گذشت

خبرگزاری ارک: در هفته‌ای که گذشت،خبرهای خوبی برای درمان و بهبود سریع زخمها در ایران و جهان منتشر و همچنین اپل به عنوان سبزترین شرکت فناوری جهان شناخته شد.

به گزارش مهر، در هفته ای که گذشت اخبار متفاوتی در حوزه فناوری منتشر شدند تا گواهی برای پیشرفت در این حوزه باشند اما خبرهایی مانند « ترمیم سریع‌تر زخم‌ها با تحریک الکترونیکی»، «نقاشی ونگوگ زنده شد!»، «پروژه ای برای کمک به بیماران پارکینسونی با همکاری محقق ایرانی» و … بیش از سایرین مورد توجه قرار گرفتند.

اپل سبزترین شرکت جهان معرفی شد

شرکت اپل در صدر فهرست شرکتهای بزرگی قرار گرفته که ارایه خدمات اینترنتی خود را با دوست دارانه ترین روشهای زیست محیطی ارایه می کنند. این رتبه بندی توسط Greenpeace صورت گرفته و در آن غولهای اینترنتی جهان نظیر اپل، گوگل، فیس بوک و نظایر آنها رتبه بندی شده است.

شاخص اصلی در این رتبه بندی ارایه خدمات اینترنت آن هم با روشهای پیشرفته ای است که در ارایه آن کمترین میزان انرژی مصرف شده و کمترین لطمه نیز به محیط زیست وارد شود. همچنین شفافیت در ارایه اطلاعات و چشم انداز اهداف فاکتور مهم دیگر در این رتبه بندی است.

ترمیم سریع‌تر زخم‌ها با تحریک الکترونیکی

لتیام سریع زخم ها یکی از موضوعاتی است که همواره در بیماری های مختلف مطرح می شود اکنون محققان دانشگاه منچستر با همکاری یک شرکت انگلیسی به نام «آکسفورد بیوالکترونیکس» روش متفاوتی را ارائه کرده اند که می تواند معالجه و التیام زخم های پوستی را دگرگون کند. این تیم تحقیقاتی با همکاری محقق ارشد ایرانی «اردشیر بیات» به مدت پنج سال در حال فعالیت بر این پروژه بوده اند.

شوک های الکتریکی وارد شده Angiogenesis نام داشته که تشکیل رگ های خونی جدید و همینطور افزایش جریان خون رسانی به نقطه آسیب دیده را به دنبال داشتند. زخم هایی که با کمک شوک های الکترونیکی بهبود یافته بودند از نظر اندازه، جای زخم و … نسبت به گروه دیگر با التیام سریعتری همراه بودند.

ترمیم زخم با روش ترمودینامیک

همچنین مرکز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی در این هفته اعلام کرد که از روش فتوداینامیک برای درمان زخم های مزمن و مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده می کند. در این روش از یک داروی حساسگر نوری که به طور انتخابی به باکتریهای موجود در زخم متصل می شود در ترکیب با نور لیزر استفاده می شود.

فروپاشی ذره در برخورد دهنده بزرگ هادرونی رقم خورد

برخورد دهنده بزرگ سرن یا Large Hardon Collider که بزرگترین و قدرتمندترین دستگاه جدا کننده ای است که تاکنون ساخته شده را همانند یک غول چراغ جادو می دانند که می تواند معماهای فیزیک متعددی را حل کند.

این شتاب دهنده پس از دو سال تعمیر روشن شد تا بتواند محققان را در حل مهمترین معمای بشریت یاری کند اما این روشن شدن به معنای اطمینان از فعالیت LHC نیست. شتاب دهنده هادرونی تنها به مدت هشت هفته و به صورت آزمایشی روشن شده است.

در این فرایند محققان سرن توانستند شاهد فروپاشی ذره بسیار نادر  Bs به دو موآن باشند. پیش از این محققان پیش بینی کرده بودند که با فعالیت مجدد این شتابگر می توانند شاهد وقایع شگفت انگیزی باشند، اکنون فرایندی که در هر یک میلیارد بار تنها چهار بار رخ می دهد به وقوع پیوست. واقعیتی که پیش از این نیز از تحقیقات CMS و برخورد دهنده بزرگ هادرونی طی سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی به دست آمده بود.

 نقاشی ونگوگ زنده شد! 

گروهی از محققان در نیویورک دست به ابتکارعمل جالب توجهی زده و امکان مشاهده نسخه سه بعدی یکی از نقاشی های معروف وینسنت ونگوگ نقاش معروف هلندی را از طریق هدست واقعیت مجازی را محقق ساخته اند.این نقاشی که The Night Café (کافه شب) نام دارد در زمره یکی از برترین نقاشی های وینسنت ونگوگ قرار دارد که زنده بودن رنگها یکی از ویژگیهای اصلی آن به شمار می آید. حالا مشاهده آن از طریق فناوری هدست واقعیت مجازی، رنگ و بوی تازه تری به آن بخشیده است.نکته جالب توجه در این نوآوری این است که مشخصه های متنوع متحرکی نیز در حین مشاهده تصویر سه بعدی این نقاشی دیده می شود. در نتیجه فردی که این تصویر را در دنیای واقعیت مجازی مشاهده می کند خود را در برابر تصویری زنده از یک نقاشی می بیند و این امکان حیرت انگیزی است که برای نخستین بار در جهان فراهم می شود.

پروژه ای برای کمک به بیماران پارکینسونی با همکاری محقق ایرانی

از  مشکلات مبتلایان به بیماری پارکینسون می توان به عارضه ای با نام ( Freezing of Gait (FOG را نام برد که ماهیچه های شخص در هنگام راه رفتن ناگهان از حرکت ایستاده و گویی قفل می شوند که این اتفاق باعث زمین خوردن و آسیب دیدن بیماران می شود.

اکنون محققان دانشگاه برونل لندن، حسگر متفاوتی با نام  Kinect را طراحی کرده اند که می تواند بر چنین مشکلاتی غلبه کند تا بیماران مبتلا به پارکینسون بتوانند در یک خط راه بروند.

محققان در مطالعات پیشین خود به این نتیجه رسیده بودند که ایجاد خطوط بصری در برابر افراد مبتلا به پارکینسون می تواند تا حد قابل توجهی از زمین خوردن آنها جلوگیری کند. اکنون محققان با استفاده از یک گجت پوشیدنی به کمک این بیماران شتافته اند.

دکتر  Konstantinos Banitsas  و  «امین امینی مقصود بیگی» با هک حسگر حرکتی Kinect شرکت مایکروسافت موفق به کشف راه حل جدیدی برای کمک به بیماران شده اند.

پرداخت صورت حساب با اسکن عنبیه چشم

تحول عظیمی در عرصه پرداخت های موبایلی در راه است و آن پرداخت صورت حساب ها با کمک اسکن عنبیه چشمی است. این اسمارت فون متفاوت  Arrows نام داشته و اولین اسمارت فونی است که با کمک اسکنر چشمی می تواند به پرداخت های موبایلی یا حتی باز کردن قفل گوشی یا ورود به سایت هایی که اکانت های شخصی دارند، بپردازد.

این اسمارت فون محصول همکاری مشترک  Fujitsu و اپراتور ژاپنی NTT DoCoMo است. NTT DoCoMo در رابطه با ساخت این اسمارت فون می گوید: « این محصول از یک ماژول   Delta ID ActiveIRIS برای اسکن چشمی استفاده می کند که شامل لامپ های LED و همینطور دوربین مادون قرمز برای خواندن الگوهای عنبیه است تا بتواند از آن به عنوان یک رمز برای ورود یا پرداخت صورت حساب ها استفاده کند.

این اسمارت فون از قابلیت های شگرفی مانند سرعت بالا برخوردار است و می تواند در کمتر از یک ثانیه چشم سه نفر را برای پرداخت صورت حساب اسکن کند.

دکمه بازگشت به بالا