ایجاد نظام سلامت پایدار ضرورتی جهانی است
خبرگزاری ارک- وزیر بهداشت طی سخنانی در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو، بر ضرورت ایجاد و تقویت نظام های سلامت پایدار در کشورها و جهان تاکید کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از وزارت بهداشت، حسن هاشمی در ابتدای سخنان خود به تمامی افرادی که بر اثر ابولا، جانشان را از دست داده اند و همچنین به قربانیان بی گناه درگیری های منطقه ای به ویژه در یمن و نیز قربانیان زمین لرزه اخیر در نپال، ادای احترام کرد.
وی با بیان این که در تمامی کشورهای جهان، هزاران نفر به سادگی به دلیل عدم دسترسی به مداخلات ضروری، جان خود را از دست داده و یا به دنبال درمان، فقیر می شوند، گفت: بدون داشتن سیستم ها و زیر ساخت های پایه بهداشت عمومی، هیچ کشوری وضعیت پایداری نخواهد داشت.
وزیر بهداشت کشورمان لازمه ایجاد نظام سلامت قوی و تاب آور را مجموعه ای از مداخلات عنوان کرد که تمامی 6 عنصر اصلی تقویت نظام های سلامت – ارائه خدمات، نیروی کار در سلامت، اطلاعات داروها، تامین بودجه و نظارت را پوشش دهد.
هاشمی سرمایه گذاری پایدار در حوزه سلامت طی یک دوره طولانی مدت و از همه مهمتر درگیر نمودن مستمر افراد محلی و مشارکت جامعه را لازمه ایجاد سیستم های قوی بهداشتی عنوان کرد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: لازمه نظام سلامت تاب آور رویکرد کل سیستم می باشد، که متاسفانه در بسیاری از کشورهای با درآمد کم و متوسط، محقق نشده است.
وی افزود: هم اکنون که در دوره پس از شیوع ابولا به سر می بریم، این نشست مهم، فرصتی طلایی است تا با تبادل تجربیات و نقطه نظرات به دنبال راه حل های جدید برای ایجاد نظام های سلامت تاب آور در تمامی کشورهای جهان باشیم تا در صورت قرار گرفتن در شرایط اضطراری بتوانیم از پیامدهای هولناک آن در امان بمانیم.
هاشمی با بیان این که نظام های سلامت قوی که مبتنی براصول پوشش همگانی سلامت می باشند می توانند به کاهش فقر، همبستگی اجتماعی، توسعه اقتصادی، نجات زندگی افراد و کاهش میزان ناتوانی ها کمک نمایند، تصریح کرد: پوشش همگانی سلامت بدین معنی است که تمامی مردم در هرجایی بدون مواجه شدن با مشکلات مالی باید به خدمات سلامت مورد نیاز خود با کیفیت مطلوب دسترسی داشته باشند که معتقدم در دنیای کنونی، پوشش همگانی سلامت در نظام سلامت تاب آور محقق می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در ادامه به تشریح اقدامات دولت جمهوری اسلامی در حوزه سلامت پرداخت و گفت: مفتخرم به اطلاع شما برسانم که دولت جمهوری اسلامی ایران تحت مدیریت رئیس جمهور روحانی ، موضوع سلامت را به عنوان یکی از سه اولویت اصلی خود قرار داده و قصد دارد تا سال 2016 به پوشش همگانی سلامت دست یابد.
هاشمی افزود: هم اکنون که در آستانه اولین سالگرد طرح تحول سلامت در ایران قرار داریم، باعث افتخار من است که اعلام نمایم تقریبا تمامی ایرانیان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند؛ کاهش چشمگیری در میزان پرداخت از جیب بیماران بستری صورت گرفته به طوری که تنها 6 درصد کل هزینه های بیمارستانی توسط بیماران پرداخت می شود؛ 8.5 میلیون نفر در حومه شهرها هم اکنون تحت پوشش خدمات مراقبت های پایه سلامت قرار گرفته اند و داروهای اساسی در اختیار آنها می باشد؛دسترسی مردم به پزشکان عمومی و متخصصین در نواحی دور دست بهتر شده است که همه این موارد نشان از عدالت در خدمات بهداشتی می باشد. تامین منابع مالی نیز از طریق مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت نقدی مستقیم می باشد که طی سال های آتی نیز پایدار خواهد بود.