حل مشکل بیمه تکمیلی رانندگان/ هزینه ۱۵ میلیارد تومانی برای نگهداری یک کیلومتر آزاد راه
ارک خبر- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: با تلاش دولت بیمه تکمیلی رانندگان نهایی شده و تا به امروز ۲۶ هزار راننده به همراه همسر بیمه تکمیلی شدهاند.به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اروجعلی علیزاده امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی و سیاسی جمعه در مصلای اعظم امام خمینی(ره) اظهار کرد: در زمان جنگ تحمیلی ایران دچار محدودیت و تنگناهایی شد که با توجه به اینکه اکثر کالاها و بارها از طریق بنادر جنوب و راه آبی حمل میشد، در دوران جنگ بنادر در معرض جنگ قرار گرفت از اینرو در زمینه حمل و تخلیه بارها با مشکلاتی روبهرو شدیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ادامه داد: برای برونرفت از محدودیت در حمل و نقل کالا به نزد امام (ره) رفته و ایشان در پیام تاریخی ۱۶ آذرماه سال ۱۳۶۲ فرمودند که کسی نگران نباشد و از کامیونداران برای مشارکت حمل کالا دعوت کردند و کامیونداران نیز لبیک به فرمان رهبر کبیر انقلاب گفتند.
وی خاطرنشان کرد: سال ۱۳۷۶ برای یادآوری زحمات کامیونداران پیشنهاد نامگذاری هفته حمل و نقل و راهداری به شورایعالی فرهنگی داده شد و این هفته به عنوان هفته حمل و نقل و راهداری انتخاب شد.
علیزاده با اشاره به دو پایانه مرزی جلفا و نوردوز در آذربایجانشرقی گفت: این دو پایانه در مزیتهای استان از لحاظ صادرات و واردات کالاهای اساسی نقش مهمی ایفا کرده است.
وی افزود: در هشت ماهه اول سالجاری ۹۰۱ هزار مسافر از دو پایانه مرزی تردد داشتند که ۵۶۹ هزار مسافر از مرز جلفا و ۳۳۲ هزار از مرز نوردوز به کشورهای مجاور سفر کردهاند، به طوریکه ۳۴ هزار و ۴۶۴ دستگاه کامیون ایرانی و ۳۹ هزار و ۸۰۰ کامیون خارجی تردد داشتند که نسبت به سالهای قبل ۵٫۳ رشد داشته است.
مدیرکل راهداری استان تاکید کرد: طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای عبور از مشکلات اقتصادی باید صادرات و واردات گسترش یابد از اینرو در طول هشت ماه سالجاری نزدیک به ۸۷ هزار تن بار توسط کامیونداران از این مرزها عبور کرده است.
وی با بیان اینکه ۷۳۴ دستگاه اتوبوس در ۱۴ پایانه استان فعالیت میکنند، یادآور شد: یکهزار و ۷۷۸ مینیبوس حمل و نقل عمومی را در استان انجام میدهند و در کنار آن تعداد سواری که از طریق سازمان مجوز فعالیت گرفتهاند و ۷۱۰ دستگاه است، در مجموع ۲ هزار و ۶۱۶ دستگاه در استان حمل و نقل عمومی میکنند که این رقم چهار درصد کشوری را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان با اشاره به اینکه ۶۲۷ هزار سفر در سالجاری انجام گرفته است، گفت: در هشت ماهه سالجاری ۳ میلیون و ۷۷۹ هزار و ۱۶۷ مسافر جابهجا شدهاند.
وی بیان کرد: در جابه جایی زائران اربعین، بیش از ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابهجایی زائران فعالیت کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان، تعداد بارنامههای صادر شده برای ۱۳ میلیون بار را ۹۸۷ هزار برگ برشمرد.
وی به مطالبات اخیر رانندگان در سطح کشور اشاره کرد و گفت: مطالباتی از قبیل بیمه تکمیلی، گرانی لاستیک و نرخ پایین کرایه جزو درخواستهای کامیونداران بود که دولت در کنار پاسخ به مطالبههای آنها کارهای بزرگی برای توزیع لاستیک انجام داد به طوریکه بالای ۲۵ هزار حلقه لاستیک توزیع شد و ۱۳ درصد نیازهای کامیونداران را رفع کرد.
مدیرکل راهداری بیان کرد: با تلاش دولت بیمه تکمیلی رانندگان نهایی شده و تا به امروز ۲۶ هزار راننده به همراه همسر بیمه تکمیلی شدهاند.
وی گفت: در رابطه با حل مشکل پایین بودن نرخ کرایه، از ۲۵ آذر مبنای اخذ عوارض بر حساب تن کیلومتر شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان با بیان اینکه آذربایجانشرقی دارای ۱۴ هزار و ۱۹۶ کیلومتر راه است، تصریح کرد: استان دارای ۲۳۵ کیلومتر آزادراه، ۴۵۳ کیلومتر بزرگراه، ۹۲۲ کیلومتر راه اصلی، ۲۷۵ کیلومتر راه فرعی همچنین ۱۰ هزار و ۴۴۱ کیلومتر راه روستایی است.
علیزاده با اشاره به اینکه استان از لحاظ آزادراه توانسته ۱۰ درصد آزادراه کشور را به خود اختصاص دهد، ادامه داد: از لحاظ بزرگراه ۳٫۱۲ درصد، راه اصلی چهار درصد و راه فرعی هشت درصد کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با تاکید بر اینکه حتی یک تصادف نیز برای ما مهم است، گفت: امیدواریم با تلاش مسوولان ذیربط مشکلات حل شود.
علیزاده بر اهمیت نگهداری جادهها در کشور تاکید کرد و گفت: برای نگهداری یک کیلومتر آزادراه باید معادل ۱۵ میلیارد تومان هزینه شود.