تحقق ۴۰ درصدی اعتبارات مرمت آثار تاریخی آذربایجان شرقی

ارک خبر- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از تحقق ۴۰ درصدی اعتبارت مرمت آثار تاریخی استان در سال گذشته خبر داد.
مرتضی آبدار در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: سال گذشته برای مرمت ۸۰۷ اثر تاریخی ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته بود که نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان از آن تحقق یافت.
وی با اشاره به برنامه های این اداره کل برای سالجاری افزود: احیا اراضی پیرامون آثار تاریخی، توسعه گردشگری روستایی، طبیعت گردی و بوم گردی و حمایت از سرمایه گذاری در بخش گردشگری از جمله برنامه های توسعه گردشگری در سالجاری است.
آبدار همچنین از انجام مطالعات ۲۰۰ مسیر طبیعت گردی در استان خبرداد و گفت: انجام این طرح به توسعه صنعت گردشگری در استان و ایجاد اشتغال در مناطق گردشگری کمک می کند.
وی همچنین از اجرای طرح گذر گردشگری در مراغه در مسیر میدان مصلی تا طلوع فجر اعلام حمایت کرد و گفت: اجرای این پیاده راه به حفظ شکل معماری در منطقه کمک خواهد کرد.
فرماندار مراغه نیز به کمبودها و محدودیت های موجود بر سر راه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: باید در حفظ و مرمت این آثار بیش از پیش تلاش کنیم.
حمید شکری به وضعیت نامناسب رصدخانه مراغه اشاره کرد و گفت: به رغم رفع مسایل اداری، تاکنون اقدام قابل توجهی برای احیا این رصدخانه صورت نگرفته است.
وی همچنین به اتمام برنامه تبریز ۲۰۱۸ و وعده هایی که در این راستا برای ساماندهی معبد مهر داده شده بود اشاره کرد و گفت: تمامی وعده ها در مورد این مکان تاریخی در حد شعار باقی ماند و وارد مرحله عمل نشد.
شکری همچنین بر ایمن سازی مسیر دسترسی به رصدخانه و مرمت اصولی گنبد سرخ تاکید کرد و خواستار اجرای طرح پل معلق و سرمایه گذاری در بخش آب های معدنی شهرستان شد.
رئیس میراث فرهنگی مراغه نیز با بیان اینکه مراغه پس از کلیبر و اسکو در آذربایجان شرقی، سومین شهرستان با تنوع های بوم گردی است گفت: محوریت برنامه های این اداره بر اساس بوم گردی است.
یعقوب طالبی خواستار همکاری علوم پزشکی و نیروی انتظامی در زمینه توسعه مراکز بوم گردی در شهرستان شد.
وی همچنین از ثبت ٢ اثر تاریخی غیر منقول مراغه در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
طالبی افزود: در راستای حفظ و احیای بناهای تاریخی و فرهنگی و حفاظت از ابنیه و محوطه‌ های تاریخی، پرونده ٢ اثر تاریخی غیر منقول مراغه، پس از بررسی و تایید کمیته ثبت آثار غیر منقول کشور، در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
وی ادامه داد: از میان ۱۸ پرونده ثبتی استان، ۸ پرونده متعلق به شهرستان تبریز و ۱۰ پرونده به آثار تاریخی شهرستان های استان تعلق داشت و از این میان دو پرونده متعلق به شهرستان مراغه بود.
رئیس میراث فرهنگی مراغه گفت: در جلسه اخیر کمیته ثبت آثار غیر منقول کشور حمام تاریخی شیخ الاسلام و پل حاج محمد باقر از مراغه در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
شهرستان مراغه با حدود ۵۱۵ اثر تاریخی و تپه های شناسایی شده جزو ۱۰ شهر دارای بافت غنی تاریخی و فرهنگی در کشور محسوب می شود که حدود ۳۰۰ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۳ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا