راه های عشایری آذربایجان شرقی با فناوری نانو تثبیت می شود
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: راه های عشایری این استان با استفاده از فناوری نانو تثبیت می شود.
محمدحسن آل هاشم روز سه شنبه در جلسه شورای عشایری شهرستان اهر، اظهار داشت: هم اکنون در برخی از قشلاقات این شهرستان شاهد مشکلات و حتی محرومیت از خدمات متناسب روز هستیم که امیدواریم با همکاری مسئولان و دستگاه های اجرایی بتوانیم در آینده نزدیک شاهد این رفع مشکلات باشیم.
وی از تولید بیش از ۳۵ درصد محصولات صنایع دستی توسط جامعه عشایری آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: ورنی به عنوان محصول منحصر به فرد شهرستان اهر، یکی از مهمترین و اقتصادیترین صنایع دستی در درآمدزایی و معیشت جامعه عشایری منطقه به شمار می رود که تلاش داریم تولید این محصول را گسترش داده و تقویت کنیم.
آل هاشم اضافه کرد: در حال حاضر عشایر آذربایجان شرقی تنها ۲ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند اما بیش از ۲۰ درصد پروتئین و گوشت مورد نیاز استان را تأمین کرده و سطحی بیش از یک میلیون هکتار از مراتع استان را در اختیار دارند.
وی جمعیت عشایر آذربایجان شرقی در دوره ییلاقی را ۱۳ هزار و ۲۹۷ خانوار معادل ۷۰ هزار نفر و در دوره قشلاقی نیز هشت هزار و ۷۹۷ خانوار معادل ۴۳ هزار نفر در قالب دو ایل بزرگ ائل سون و قره داغ اعلام کرد.
آل هاشم با بیان اینکه عمده ترین شهرستان های عشایرنشین استان خداآفرین، کلیبر، اهر، میانه، چاراویماق، سراب و هریس است، گفت: عشایر آذربایجان شرقی که اکثریت آنها در مناطق عشایری قره داغ سکونت دارند افزون بر ۱٫۵ میلیون واحد دامی را پرورش می دهند و از این طریق سالانه بیش از ۸۰ هزار تن گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن شیر و ۹۰۰ تن پشم تولید می کنند.
علی حسن زاده معاون فرماندار اهر نیز در این جلسه عشایر را مردمانی سخت کوش و فعال برشمرد و افزود: اصلیترین تولیدکنندگان مواد غذایی جامعه عشایری و روستائیان هستند که نقش بزرگی در رونق اقتصادی کشور ایفا می کنند و بدون اغراق تولیدات عشایر و روستائیان در سر سفره تمامی مردم وجود دارد.