اتحادیه های صنفی حق دریافت وجه اضافی از اصناف ندارند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: طبق قانون نظام صنفی، اتحادیه های صنفی حق دریافت وجه اضافی به غیر از صدور پروانه کسب و حق عضویت ندارند.
به گزارش ایرنا، حسین نجاتی سه شنبه شب در جلسه کمیسیون نظارت شهرستان تبریز با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی و اساسی اتحادیههای صنفی، کمبود بودجه و امکانات است، افزود: بازرسان صلاحیت دار و معرفی شده از سوی کمیسیون نظارت شهرستانها، بر گردش مالی اتحادیههای صنفی نظارت میکنند.
وی اظهار کرد: طبق قوانین نظام صنفی، مدیران هر یک از اتحادیهها میتوانند نسبت به افتتاح ۲ حساب بانکی جاری و پسانداز اقدام کنند وگردش کار هر یک از حسابها پایان هر سال مورد ارزیابی قرار میگیرد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به درخواست افزایش نرخ کالا و خدمات از سوی اتحادیههای صنفی یادآوری کرد: رؤسای هر یک از اتحادیههای صنفی باید درخواست خود مبنی بر افزایش نرخ کالا و خدمات را به اتاق اصناف ارائه و پس از برگزاری جلسات کارشناسی، موضوع در جلسه کمیسیون نظارت طبق قوانین و وضعیت جاری اقتصادی کشور مطرح و در نهایت با موافقت اعضا تصویب شود.
نجاتی ادامه داد: بر این اساس در ۱۰ روز آینده در خصوص درخواست افزایش تعرفه کرایه مینی بوس و اتوبوس شهری و حومه از سوی اتحادیه حمل و نقل بار و مسافر شهری تبریز تصمیم گیری میشود و لازم است در این مدت قیمتهای مصوب قبلی از سوی اعضای اتحادیه مربوطه رعایت شود.
دریافت هزینههای اضافی به بهانههای واهی و گروکشی با این بهانه برای صدور پروانه کسب از جمله معضلات اتحادیه صنفی است که از زمان تأسیس آنان تا به امروز دامنگیر این تشکلهای صنفی بوده و اعضای آنها همواره از این بابت گله مند هستند.
در زمان حاضر ۶۰ هزار واحد صنفی با جواز کسب در قالب ۷۴ اتحادیه در شهر تبریز و ۱۲۰ هزار واحد صنفی در سطح استان آذربایجان شرقی فعالیت دارند.
همچنین گفته میشود افزون بر ۱۰ هزار واحد صنفی بدون مجوز در آذربایجان شرقی فعالیت میکنند.